Hlavní obsah

Rulík musel sáhnout ke změně v nominaci. Reprezentační debut se znovu odkládá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Zase to nevyšlo, smůla se mu lepí na paty. Z předchozích dvou reprezentačních srazů se hokejový útočník Ondřej Kaše ze zdravotních důvodů předem omluvil. Když ho tentokrát trenér národního týmu Radim Rulík i s bratrem Davidem skutečně nominoval, 28letého litvínovského křídelníka, jenž předchozích sedm let odehrál v zámoří, vyřadila chřipka. Na Švédských hrách ho tak nahradí Adam Najman z Liberce.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Trenér české reprezentace Radim Rulík udílí pokyny hráčům během tréninku před turnajem Beijer Hockey Games.

Článek

Je až neuvěřitelné, že tak kvalitní hokejista jako Ondřej Kaše ještě nemá v dospělé reprezentaci odehrán ani jeden zápas. V dřívějších letech kvůli povinnostem v play off NHL, v poslední době zejména kvůli vleklým zdravotním potížím.

„Chtěli jsme ho v listopadu i v prosinci. Až teď mi řekl, že je konečně stoprocentně zdravý a může reprezentovat,“ pochvaloval si kouč Rulík ve středu na nominační tiskové konferenci. Jenže o necelý týden později je všechno jinak. Už když se třetí nejproduktivnější hráč extraligy v neděli neobjevil v litvínovské sestavě proti Liberci, bylo jasné, že je zle. „Volal mi a oznámil mi, že má chřipku. Nemá bohužel úplně pevné zdraví,“ prozradil Rulík.

Na kadaňského rodáka byl ochotný do úterý počkat. Kašeho stav se ovšem nezlepšil. „Určitě bychom ho brali, ale řekl mi, že se pořád necítí dobře. A my chceme stoprocentně zdravého hráče,“ poznamenal trenér. Sáhl tak mezi náhradníky a vybral hráče z jiné bratrské dvojice, 23letého libereckého forvarda Adama Najmana. „Univerzální mladý kluk ve výborné formě. Nominace je oprávněná,“ líčil Rulík.

Fotogalerie

Zatímco Najman do národního týmu nakoukl už v minulé sezoně, Ondřej Kaše si na reprezentační debut ještě musí počkat. Je to fakt pech. Rulík ho od začátku sezony chtěl vyzkoušet ve spojeném balíčku s mladším bratrem Davidem. Aspoň ten se konečně dočkal, ze Švýcarských her ho rovněž vyřadila nemoc. „Tak to vyšlo aspoň jednomu z nás. Jsem za důvěru moc rád, moc se těším,“ usmál se.

„Ondra byl nakřáplý už v pátek proti Brnu. Bohužel to na něj padlo. Ještě jsem doufal, že se z toho vyleží, bohužel má horečky a není to dobré. Tak snad už brzy reprezentační dres oblékne a zahrajeme si spolu,“ doufá o rok mladší David Kaše.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

David Kaše během tréninku hokejové reprezentace

Spolupráce v Litvínově jim totiž funguje excelentně. „Naše souhra klape skvěle. Máme blízký bratrský vztah, klape nám to v životě a jsem až překvapený, že tak moc i na ledě, ačkoliv jsme spolu šíleně dlouho nehráli. Máme chemii,“ ocenil produktivní centr. „Když ho mám na střídačce, cítím, že to je můj brácha. I komunikace během střídání je specifická. Umíme si říct, že se nám něco nelíbí,“ liboval si.

Oba sourozenci jsou jistě v Rulíkových úvahách pro domácí mistrovství světa v Praze. Ondřejova opakovaná absence by však mohla být pro tyto plány komplikací. „Ale to si úplně nemyslím. Samozřejmě bude záležet na závěru sezony, jak na tom bude zdravotně. Bohužel se ukazuje, že úplně pevné zdraví nemá, i když tohle je něco trochu jiného. Chřipka teď řádí všude,“ dodal trenér Rulík.

Reklama

  Česko - Slovensko dnes 13 : 45
20240502T13 : 45:00+0200
Česko vs. Slovensko
Česko vs. Slovensko
Česko
Slovensko