Hlavní obsah

Palát poslal soupeře přes mantinel a rozžhavil arénu. Gudas asi žárlí, culí se

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Příliš pozitivních momentů závěrečný turnaj před domácím mistrovstvím světa nenabídl. Výjimkou byly dva příkladné hity, které čeští hokejisté na Betano Hockey Games v Brně předvedli. Ve čtvrtek s Finskem už při prvním střídání Radko Gudas, v neděli proti Švýcarsku ho při porážce 1:2 napodobil Ondřej Palát, jenž dokonce poslal soupeře přes mantinel. „Gudy mi k tomu zatím nic neřekl. Asi žárlí,“ culil se útočník New Jersey.

Radko Gudas asi žárlil. Dal jsem mu hit, ani jsem nevěděl, že vyletěl, říká Ondřej Palát Video: Sport.cz

 
Článek

Při bídné první třetině to byl skoro jediný světlý moment. Ve 14. minutě Palát u mantinelu důrazně dohrál švýcarského obránce Junga, který přelétl mezi střídačky k fotografům, což brněnská aréna hlasitě ocenila. „Chtěj jsem ho jenom dohrát a odebrat mu puk. Dal jsem mu hit a ani jsem nevěděl, že přeletěl přes mantinel. Jo, dobrý,“ usmál se 33letý křídelník. „Aspoň něco pro diváky,“ podotkl.

Fanoušci opět tvořili skvělou atmosféru, ale znovu moc důvodů k radosti neměli. Pár z nich hráče po nepovedené první části dokonce vypískalo. „Moc jsem to nevnímal. Fanoušci byli super všechny tři zápasy. Samozřejmě by bylo lepší vyhrát. Jsou natěšeni na mistrovství, snad tam český tým předvede o dost lepší výkon,“ líčil Palát.

Reprezentanti rozhodně mají na čem pracovat. Za tři zápasy vstřelili pouhé dva góly. „Makáme, energie tam je, ale v útoku jsme bezzubí. Potřebujeme víc nápadu a chytrosti, trochu zpomalit hru,“ velel zkušený forvard.

Sestřih zápasu Česko - ŠvýcarskoVideo: Sport.cz

Nedařily se ani početní výhody. Národní tým nevyužil za turnaj ani jednu z deseti. „Přesilovky jsme netrénovali, což není ideální. Jen jsme si něco nakreslili na tabuli a hráli jsme to tak, jak jsme zvyklí z klubů,“ poznamenal.

Na paniku ale podle rodáka z Frýdku-Místku čas rozhodně není. „Je to jenom příprava. Neznervózňuje nás to,“ mínil. Jestli výkony mohl ovlivnit napjatý boj o nominaci, říct nedokázal. „Nemůžu mluvit za kluky. Samozřejmě je nás tu dost, ale tréninky i v takovém počtu byly svižné. Nevím, jestli kluci byli nervózní, já se cítil dobře,“ popisoval.

Náš nejslabší výkon na turnaji, hodnotí utkání se Švýcarskem Radim Rulík. Čekání na nominaci na MS stráví hráči s pizzou Video: Sport.cz

Nominaci na domácí šampionát, který pro český výběr startuje už v pátek utkáním s Finskem, kouč Radim Rulík oznámí na tiskové konferenci přibližně ve 20:35 hodin. „A nám by to měli trenéři oznámit do třiceti minut až do hodiny. Tak se protáhneme a budeme čekat,“ řekl Palát krátce po konci utkání.