Hlavní obsah

Pešán povolává pět krajánků z KHL

Pět nových hráčů se v příštím týdnu bude hlásit kouči hokejové reprezentace Filipu Pešánovi na druhém srazu národního týmu v pražských Holešovicích před mistrovstvím světa v Lotyšsku. Dosud 23členný kádr rozšíří útočníci Lukáš Radil s Robinem Hanzlem ze Spartaku Moskva a trojlístek z Chabarovsku - obránci Dominik Mašín s Michalem Jordánem a forvard Hynek Zohorna.

Foto: Český hokej, Jan Beneš

Trenér hokejové reprezentace Filip Pešán během tréninku na prvním srazu před MS.

Článek

Pešán tak bude mít k dispozici tři brankáře a pět pětek. Devatenáct hráčů v jeho výběru působí v extralize, devět je pak krajánků z KHL - kromě nově povolané pětice i brankář Will a obránci Sklenička, Mozík a Šustr.

Zatímco Mašín se popere o svou první účast na mistrovství světa, zbylí čtyři nově povolaní už zkušenost se světovými šampionáty mají. Hynek Zohorna, Radil a Robi Hanzl startovali na jednom MS, Michal Jordán dokonce na čtyřech.

Aktuální kádr hokejové reprezentace v přípravě na MS:
Brankáři:
Dominik Frodl (Plzeň)
Milan Klouček (Pardubice)
Roman Will (Čeljabinsk/KHL)
Obránci:
Vojtěch Budík (Plzeň)
Daniel Gazda (Zlín)
David Sklenička (Jokerit Helsinky/KHL)
Vojtěch Mozík (Kunlun/KHL)
Radim Šalda (Hradec Králové)
Jan Ščotka (Litvínov)
Andrej Šustr (Kunlun/KHL)
Libor Zábranský (Karlovy Vary)
Michal Jordán (Chabarovsk/KHL)
Dominik Mašín (Chabarovsk/KHL)
Útočníci:
Ondřej Beránek (Karlovy Vary)
Matěj Blümel (Pardubice)
Jiří Černoch (Karlovy Vary)
Jan Dufek (Zlín)
Jakub Flek (Karlovy Vary)
Jan Hladonik (Karlovy Vary)
Luboš Horký (Pardubice)
Petr Kodýtek (Plzeň)
Karel Plášek (Kometa Brno)
Jakub Pour (Plzeň)
Filip Suchý (Plzeň)
Marek Zachar (Hradec Králové)
Lukáš Radil (Spartak Moskva/KHL)
Robin Hanzl (Spartak Moskva/KHL)
Hynek Zohorna (Chabarovsk/KHL)

Národní tým ve čtvrtek zakončil úvodní třídenní sraz před MS a Pešán se po něm rozhodl, že se prozatím s žádným z hráčů nerozloučí. „Nikdo nás zatím neopustí. Nerad bych kluky pozval jen na tři dny a pak je poslal domů. Všichni kemp odpracovali velmi dobře," prohlásil po čtvrtečním tréninku.

„Cíle prvního srazu byly dva. Jednak jsem chtěl blíže poznat mladé hráče, které do budoucna můžeme v národním týmu přivítat. Chtěl jsem vidět, jak pracují. A rovněž jsem potřeboval zapracovat kluky, kteří mají velkou šanci jet na mistrovství světa," doplnil Pešán, který byl zatím k hráčům při trénincích benevolentnější.

„Nechci se zatím moc bavit o kvalitě tréninků, vždyť spousta kluků dlouho nebyla na ledě. Proto teď nekoukám, jestli někomu přeskočí puk přes hokejku. Věřím ale, že v příštím týdnu půjde kvalita nahoru," dodal šéf národního týmu.

V rámci přípravy na MS má reprezentace naplánována dvojutkání s Rakouskem (22. dubna ve Vídni a 24. dubna v Jindřichově Hradci), Německem (29. dubna a 1. května v Norimberku) a Slovenskem (6. a 7. května 2021 v Praze). V české metropoli pak následně proběhnou i České hokejové hry za účasti mužstev Česka, Finska, Ruska a Švédska.

MS v Rize odstartuje 21. května a Češi se v základní skupině A postupně utkají s Ruskem, Švýcarskem, Běloruskem, Švédskem, Velkou Británií, Dánskem a Slovenskem.

Reklama

Související témata: