Hlavní obsah

Potrestal Finy a nastartoval obrat. Vytváříme si sebevědomí, těší Tomáška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hned ve druhé minutě prostřední třetiny svým gólem uklidnil hokejovou reprezentaci. David Tomášek využil špatného střídání Finů a českou převahu zúročil vyrovnávajícím gólem. Národní tým nakonec ve čtvrtek předvedl obrat skóre a zvítězil 2:1. Pod trenérem Radimem Rulíkem je tak nadále stoprocentní.

Úžasná atmosféra, krásný zápas, pochvaluje si David Tomášek. Jako generálku to neberu, MS je ještě dalekoVideo: Sport.cz

 
Článek

„Hokej je z velké části o hlavě. Tým si vytváří sebevědomí, ale nepřeceňoval bych to,“ hodnotil stoprocentní vstup do reprezentační sezony Tomášek. Sedmadvacetiletý útočník se prosadil krátce po začátku druhé třetiny, kdy Rulíkovi svěřenci využili špatného střídání Finů. Tomášek pak bekhendovým blafákem překonal do té doby stoprocentního Sateriho.

Český tým měl přitom paradoxně největší převahu v první třetině, po které ale svítilo na světelné tabuli skóre 0:1. Hosté se prosadili z jedné ze tří střel v první části, zatímco jedenáct pokusů českých hráčů si cestu do branky nenašlo.

Sestřih utkání Švýcarských hokejových her: Česko - FinskoVideo: Český hokej

Finové se v O2 areně poučili z prvního vzájemného zápasu na Karjale, kde od Čechů schytali sedmičku. „Hráli výborně, hodně silových soubojů. Byl to daleko těžší zápas, ale na to jsme byli připravení. O to cennější je, jak jsme si za vítězstvím šli,“ pokračoval Tomášek, který letos ve třech reprezentačních startech zaznamenal už čtyři branky.

Videogalerie ze zápasu Česko - Finsko

Fazonu má i ve švédském Färjestadu, za který nastupuje. V 25 zápasech stihl už 12 gólů. „Snažím se hrát co nejlépe, jak v reprezentaci, tak v klubu. Dopředu ale moc nekoukám, nějak se to vyvrbí,“ neláme si hlavu bývalý útočník Sparty.

Ocenil také atmosféru v zaplněné libeňské hale, kde hrál národní tým jediný zápas před květnovým mistrovstvím světa. Reprezentanty hnalo kupředu 17 013 diváků.

Hokejisté se ve středu krátce před obědem přesouvají do švýcarského Curychu, kde se odehraje zbytek Švýcarských hokejových her. V jeho rámci čekají národní tým další dvě vystoupení. V sobotu od 18:00 se v tamní Swiss Life Areně střetnou s domácím výběrem, v neděli je pak od 13:00 čeká duel se Švédskem.

Reklama

  Česko - Slovensko dnes 13 : 45
20240502T13 : 45:00+0200
Česko vs. Slovensko
Česko vs. Slovensko
Česko
Slovensko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.