Hlavní obsah

Rulík o výhře, lásce Čechů k hokeji i chybách, z kterých je nutné se poučit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatím plní zadání, které po červnovém jmenování od hokejových bossů dostal – národní tým hraje atraktivně, a především vítězí. I čtvrté vystoupení reprezentace pod vedením Radima Rulíka má totiž vítěznou tečku. „Je to příjemné, ale je před námi spousta práce. Musíme se z každého zápasu poučit, i když se vyhraje,“ řekl Rulík po čtvrteční výhře 2:1 nad Finskem.

Cenná výhra, byl to těžký, vyrovnaný zápas, hodnotí Radim Rulík a chválí bratry Kovařčíky a brankáře Pavláta.Video: Sport.cz

 
Článek

Trenére, jak jste zápas viděl?

Nebyl vůbec jednoduchý. Hlavně po první třetině, kdy jsme měli víc šancí a víc ze hry, ale nepovedla se nám vstřelit branka. Oni nám jednou ujeli a dali gól. Dál jsme se drželi konceptu, co jsme chtěli. A jsem rád, že jsme zápas v domácím prostředí otočili. Bylo to vyrovnané, ale myslím, že jsme si za výhrou šli. Byla tam velká bojovnost hráčů a k tomu výborný výkon brankáře. Podpořil nás, nevypadávaly z něj kotouče. Škoda že jsme si nepomohli přesilovkou, ale zase jsme výborně sehráli v závěru oslabení. Těsná výhra, ale určitě cenná.

Co říkáte na výkon čtvrté formace bratří Kovařčíků a Jakuba Fleka?

Hráli skvěle. Patřili k nejlepším na ledě a byli odměněni druhou brankou. Ta se mi strašně líbila, protože to bylo přesně to, co od nich očekáváme. A oni to ukázali na ledě. Dali rozdílový gól, ovšem celý zápas sehráli výborně.

Říkal jste, že se musíte z každého zápasu poučit. Co je třeba si vzít z toho dnešního?

Věděli jsme, že Finové nás nejvíc mohou potrestat z rychlých brejků. Dva góly z nich nám dali v prvním zápase, dnes taky jeden. Náš obránce se zapojil do útoku, ale nebyl zajištěný útočníkem, z čehož vzniklo přečíslení. Takže musíme pilovat souhru a komunikaci. Chyby nesmíme přecházet, musíme se připravit na další zápas a jít postupně k tomu, co bude nejdůležitější.

Sestřih utkání Švýcarských hokejových her: Česko–FinskoVideo: Český hokej

Tedy mistrovství světa. Už dnes bylo v O2 areně vyprodáno.

A podobné to bude asi i v květnu. Jestli někteří kluci byli nervózní, tak je dobře, že si to zkusili a zjistili, jak to bude vypadat.

Uvědomil jste, co hokej pro Česko znamená?

Já vím, co pro něj hokej znamená. Vždyť máme největší návštěvnost v historii mistrovství světa, teď se to možná překoná, což může být jedině v zemi, která hokej miluje. Jsme rádi, že jsme prvním turnajem lidi oslovili a ti teď přišli podpořit tým v takovém počtu.

Ještě k zápasu s Finskem. Díky čemu Češi otupili jeho sílu?

Neměli jsme špatný pohyb, jen ve druhé třetině nás na dvě tři střídání zavřeli v pásmu. Ale většinu jsme hráli u nich a byli na puku. Oni byli v obraně a doufali, že půjdou do brejku. Náš pohyb a hra, která nám je vlastní, zapříčinily, že neměli tolik vyložených šancí.

Videogalerie ze zápasu Česko - Finsko

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.