Hlavní obsah

Potvrzeno. Ruský nároďák nahradí v Ostravě Rakušané

Náhrada za ruskou hokejovou reprezentaci pro České hokejové hry, které se uskuteční na přelomu dubna a května v Ostravě, už je potvrzená. Třetího ze čtyř podniků seriálu Euro Hockey Tour se místo sborné zúčastní Rakousko, které doplní tradiční účastníky Česko, Finsko a Švédsko. V pondělí to oznámili zástupci Českého hokeje.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Čeští hokejisté se radují z branky

Článek

Rusům tuzemská hokejová generalita zatrhla účast na turnaji kvůli jejich vojenské invazi na Ukrajině. Účast Rakouska na turnaji v Ostravě byla potvrzena poté, co Rada IIHF v pátek rozhodla, že rakouští hokejisté nahradí v elitní skupině světového šampionátu celek Běloruska (Francie zase nahradila Rusko), a nebudou se tak účastnit mistrovství světa divize IA, které začíná den po skončení Českých hokejových her.

Nároďák vedený poprvé finským trenérem Karim Jalonenem se v Ostravě utká ve čtvrtek 28. dubna od 17:30 s Finskem, v sobotu od 16:00 se Švédskem a o den později turnaj zakončí od 16:00 s Rakouskem.

Pokud by při případné účasti Vítkovic ve finále extraligy došlo k termínové kolizi, je připravena náhradní varianta a přesun některého z utkání Českých hokejových her tak, aby program extraligy nebyl narušen a klub neztratil výhodu domácího prostředí.

Právě se všemi třemi soupeři z ostravského turnaje se Češi utkají i v základní skupině MS v Tampere. Dalšími soupeři v ní budou USA, Lotyšsko, Norsko a Velká Británie.

Na Švédských hrách, které se uskuteční týden po těch Českých, a následně pak další dvě sezony bude místo Ruska hrát Euro Hockey Tour Švýcarsko.

Reklama