Hlavní obsah

Převažuje zklamání, hlesl Hlinský po finálové prohře osmnáctky. Kapitán je na mužstvo hrdý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fantastickou jízdu břeclavským turnajem se jim až na nejvyšší vrchol dotáhnout nepovedlo. Čeští hokejisté do 18 let padli ve finále Hlinka Gretzky Cupu s Kanadou 2:3 v prodloužení, když rozhodující branku inkasovali sedm vteřin před koncem prvního dvacetiminutového nastavení.

Foto: Patrik Uhlíř, ČTK

Smutní čeští hokejisté po těsné porážce s Kanadou ve finále Hlinka Gretzky Cupu.

Článek

„Teď v nás převažuje značné zklamání. Všichni jsme věřili, že sehrajeme s Kanadou vyrovnaný zápas, což se nám povedlo. Jenže jim to tam v prodloužení spadlo a nám bohužel ne," litoval kapitán českých mladíků Adam Hlinský.

Čtyři a půl tisíce fanoušků v napěchovaném hledišti břeclavského stadionu však přesto tým odměnilo dlouhotrvajícím aplausem a skandováním „Hoši, děkujem!", „Tak jsme druzí, no a co!" nebo „Pro nás jste mistři!".

„Diváci byli naprosto skvělí. Neskutečně nás hnali dopředu," poděkoval Hlinský na dálku. Mladoboleslavský obránce ocenil výbornou partu. „Je paráda, jak držíme pospolu. Jsem na mužstvo hrdý. Myslím, že se nemáme za co stydět. Přesvědčili jsme se, že můžeme držet krok i s nejlepšími. Také trenéři nás po finále v kabině pochválili. A nabádali nás, ať takhle pracujeme dál," prozradil.

Kouč české osmnáctky David Čermák litoval promarněné přesilovky v nastaveném čase. „Bohužel jsme ji nesehráli dobře. Vyrovnali jsme krátce před koncem základní hrací doby, a tak je škoda, že se nám finálový duel nepodařilo dotáhnout do úspěšného konce," mrzí ho.

Uznal ale, že Kanaďané měli v nastaveném čase víc gólových příležitostí. „Přesto kluci zažívají velké zklamání. Chtěli turnaj hrozně moc vyhrát. My jsme v Břeclavi odehráli výtečná utkání s USA a v semifinále s Finskem. Program byl náročný, na závěr se už hlásila únava. Druhé místo by nám ale mělo každopádně hodně pomoct do dalšího průběhu sezony," očekává Čermák, jenž rovněž ocenil vysoké návštěvy v jihomoravském městě. „Je to paráda, kolik lidí se přišlo v létě podívat na juniorský hokej a jak fantasticky povzbuzovali," má radost.

Starosti mu ale trochu dělá, že značná část úspěšného celku nyní zmizí v zámoří. „S hráči, kteří se rozhodli pro odchod, se zase uvidíme až v dubnu před mistrovstvím světa. Budu rád, když se jim bude v Americe dařit. Pro reprezentační srazy v průběhu sezony teď ale musíme najít další talentované borce, kteří působí v Evropě," plánuje Čermák. „Další nás čeká v listopadu," dodal.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.