Hlavní obsah

Příběh se šťastným koncem. Malý hokejista překonal leukémii a zatrénoval si s českou reprezentací

Praha

Akutní leukémie. Takovou diagnózu slyšeli od lékařů v lednu 2017 rodiče Jana Jakeše. Malého hokejisty Děčína. „Byli jsme z toho překvapení. Ještě v prosinci hrál Honzík turnaj, a i když se nám zdál slabší, takovou nemoc nikdo nečekal. Byla to rána,“ popisuje maminka Iva Mamulová. Honzík zabojoval a bitvu se zákeřnou nemocí vyhrál. Podstoupil transplantaci kostní dřeně a vrátil se k hokeji. Oblékl dokonce reprezentační dres a zatrénoval si s národním týmem pod vedením trenéra Miloše Říhy.

Malý hokejista překonal leukémii, vrátil se na led a oblékl dres národního týmu Video: Sport.cz

 
Článek

Nejvíc času strávil malý hokejista na ledě s Janem Kovářem. Na závěr se od něj dočkal pochvaly. „Vyhrál nade mnou. Hráli jsme soutěž, kdo trefí břevno a vyhrál, takže jsem ho chválil," říká reprezentační útočník.

Jedenáctiletý Jan Jakeš se stal tváří charitativního projektu „O kapku lepší hokej". Jeho cílem je podpora léčby leukémie. Česká hokejová reprezentace bude mít proto na nadcházejících Švédských hrách ve Stockholmu na dresech speciální logo s oranžovou stužkou.

Honzík byl pozván nejen na trénink s národním týmem, ale jako čestný host také na extraligový duel mezi Kladnem a Zlínem, který se bude hrát 12. února.

Reklama