Hlavní obsah

Sestava se rýsuje: Chytil jde ke Kubalíkovi s Červenkou. Voženílek s Kautem asi mimo hru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V úterý si vyzkoušeli led tréninkové haly Daugava, o den později česká hokejová reprezentace otestovala v dějišti mistrovství světa v Rize i hlavní stadion Arena Riga, kde odehrají všechny zápasy základní skupiny B.

Foto: Jan Beneš

Útočník Filip Chytil při tréninku v dějišti MS v Rize.

Článek

Riga (od našich zpravodajů) - A při pohledu na dění stadionu, na který se během šampionátu vejde lehce přes deset tisíc fanoušků, se dalo odtušit, jak by mohla vypadat sestava týmu trenéra Kariho Jalonena na páteční úvodní vystoupení proti Slovensku.

Jednou ze zásadních otázek bylo, kam zařadit Filipa Chytila, který se k týmu připojil až v úterý na pražském letišti, tedy po Českých hokejových hrách.

Jak dnes trénovali čeští hokejisté:
Vejmelka, Hrubec, Langhamer - Kempný, Kundrátek, Němeček, Knot, Jordán, Zbořil, Dvořák, Košťálek - Červenka, Chytil, Kubalík - Chlapík, Špaček, Smejkal - Sedlák, Sobotka, Tomášek - Černoch, Beránek, Flek - Voženílek, Kaut

Jalonen se svými asistenty Eratem a Zábranským zařadili útočníka NY Rangers do centru elitní formace s Romanem Červenkou a Dominikem Kubalíkem. Druhou útočnou řadu pak vytvoří Filip Chlapík, Michael Špaček a Jiří Smejkal.

"Byl plán vytvořit jednu velmi silnou řadu. Vypadají velice dobře, teď jde o to, aby našli mezi sebou chemii," řekl kouč Kari Jalonen.

První formaci pak trenéři rozdělí v rámci přesilovek. První komando bude ve složení Kempný, Chytil, Sedlák, Kubalík, Tomášek, druhá pak Košťálek, Červenka, Sobotka, Špaček a Černoch.

Zdá se, že na soupisku pro šampionát zatím nebudou zapsáni forvardi Daniel Voženílek s Martinem Kautem, kteří jako jediní druhý den po sobě trénovali v červených dresech, zatímco zbytek týmu v modrých či bílých. "Ještě jsme nerozhodli, kolik zapíšeme hráčů. Dnes se o tom pobavíme, čas máme do zítra," uvedl po středečním tréninku Jalonen.

Jestli v brance začne Šimon Hrubec, Karel Vejmelka, nebo Jakub Langhamer, trenéři zatím neoznámili.

Reklama