Hlavní obsah

Radikální změna jen tři měsíce před MS?! Reprezentační osmnáctku má převzít Petr

Už za tři měsíce odstartuje v amerických městech Plymouth a Ann Arbor hokejové mistrovství světa hráčů do osmnácti let, na kterém měl českou reprezentaci vést jako hlavní trenér Karel Beran s asistenty Milanem Plodkem a Radimem Skuhrovcem. Všechno ale může být úplně jinak! Na hokejovém svazu totiž nepanuje s výsledky ani výkony mužstva spokojenost a podle deníku Sport se má novým koučem osmnáctky stát Jakub Petr, jenž naposledy působil jako trenér a generální manažer extraligových Vítkovic, od nichž byl v prosinci odvolán.

Foto: Aleš Krecl

Stane se Jakub Petr novým trenérem reprezentační osmnáctky?

Článek

Hokejový svaz tuto informaci odmítl potvrdit, zároveň ji ale ani nevyvrátil. „Složení realizačních týmů reprezentačních výborů je plně v kompetenci výkonného výboru svazu. Ten se sejde příští týden ve čtvrtek a na programu bude hodnocení výsledků mládežnických kategorií. Včetně reprezentace do osmnácti let," řekl Sport.cz tiskový mluvčí Českého hokeje Zdeněk Zikmund.

Beran se osmnáctky chopil před probíhající sezonou, když ve funkci nahradil Aloise Hadamczika. Na srpnovém Hlinka Gretzky Cupu v Břeclavi a Piešťanech obsadil se svým týmem páté místo. Následovaly tři porážky v přípravě s Ruskem a listopadová čtvrtá příčka na Turnaji pěti zemí v Sundsvallu.

Na konci roku pak přišel propadák na Turnaji pěti zemí ve Švýcarsku, kde mladí reprezentanti prohráli všechny své zápasy - s Německem 1:4, s Finskem 3:8, se Slovenskem 3:4 po samostatných nájezdech a se Švýcarskem 1:5.

„Je pravda, že ten poslední turnaj pro nás dopadl špatně. Jestli to ale vyústí v personální změny na trenérském postu, nemohu v tuto chvíli předjímat," dodal Zikmund.

Nejbližším podnikem, kterou osmnáctku čeká, je na začátku února Turnaj pěti v České republice konaný v Klášterci nad Ohří a Chomutově, jehož se zúčastní Rusko, Finsko, Švédsko a USA. Není vyloučené, že na něm už mužstvo bude dirigovat šestačtyřicetiletý Jakub Petr.

Ten již v minulosti osmnáctku jako hlavní trenér dva roky vedl a v roce 2014 s ní na světovém šampionátu získal stříbrné medaile. Následně si dva roky vyzkoušel i práci hlavního trenéra u národního týmu do dvaceti let.

Osmnáctku na letošním MS čeká náročná základní skupina, v níž se utká s USA, Ruskem, Finskem a Německem. Primárním cílem je především udržení příslušnosti v elitní skupině šampionátu.

Reklama