Hlavní obsah

Rána pro nároďák. Pastrňák hrál v play off se zraněním, jeho účast na MS je nepravděpodobná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když hokejisté Bostonu v noci na pondělí evropského času prohráli s Floridou potřetí v řadě a z play off NHL se tak překvapivě pakovali už v prvním kole, řada českých fanoušků možná zajásala. Vždyť mít někoho ze šesti borců působících v Bruins na blížícím se MS by byl velký luxus. Zejména pak Davida Pastrňáka. Jenže účast v současnosti nejlepšího českého hokejisty na šampionátu v Tampere a Rize je málo pravděpodobná.

David Pastrňák hrál v play off NHL zraněný.Video: Sport.cz

 
Článek

Když může, reprezentaci nikdy neodmítne. Potvrdil to už v roce 2018, kdy spolu s Davidem Krejčím dorazili v již rozehraném turnaji na MS do Dánska, ještě v týž den vyrukovali na led proti Rusům a zápas proměnili ve svoji show.

Loni zase David Pastrňák neváhal přicestovat v průběhu šampionátu do Tampere, český tým jeho přílet obrovsky nastartoval a nakonec z toho byla bronzová medaile.

I proto se letos zase upírala pozornost k 26letému havířovskému rodákovi, jenž Bostonu pomohl k triumfální jízdě základní částí NHL 113 kanadskými body.

Tentokrát se však český nároďák bude muset velmi pravděpodobně obejít bez Pastrňáka. Hned v prvním střídání úvodního duelu play off s Floridou si totiž poranil rameno.

„Určitě je bolestivé, že jsem do toho nemohl dát 100 procent a hrát v sérii svou hru. Zvlášť po sezoně, kterou jsem měl - vím co dokážu, když jsem zdravý. Stojí to za prd," posteskl si Pastrňák v úterním rozhovoru se zámořskými novináři po vyřazení v sérii s Panthers, v níž přesto nasázel pět gólů v sedmi utkáních.

Příklep s hokejovým trenérem Jakubem PeslaremVideo: Sport.cz

Ke konci série cítil, že se jeho zdravotní stav zlepšuje. Pozitivem je, že poraněné rameno si nebude muset žádat operaci. „Řekl bych, že v případě postupu bych byl na druhé kolo stoprocentně připraven," dodal Pastrňák.

Reklama

  Česko - Slovensko dnes 13 : 45
20240502T13 : 45:00+0200
Česko vs. Slovensko
Česko vs. Slovensko
Česko
Slovensko