Hlavní obsah

Jalonen bere dva hráče z Třince. S Havlátem řešil posily z Bostonu, Francouze nechce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Kouč hokejové reprezentace Kari Jalonen povolal do přípravy před mistrovstvím světa dva hráče z mistrovského Třince. Jde o očekávaná jména – obránce Jakuba Jeřábka a útočníka Daniela Voženílka. Voženílek se k týmu připojil už v pondělí vpodvečer, kdy celek trénoval v Brně, Jeřábek dorazí v úterý. Zároveň vedení reprezentace intenzivně řeší situaci v NHL, kde po vypadnutí Bostonu Bruins je volná zdejší početná česká kolonie.

O koho máme zájem z Bostonu, neprozradím, tají Kari Jalonen. Stav marodů se zlepšuje.Video: Sport.cz

 
Článek

Nicméně konkrétnější informace, zda by se na světovém šampionátu mohl objevit Pastrňák a spol., zatím nejsou. Bude se rozhodovat v nejbližších dnech.

„Generální manažer Martin Havlát je v tomto směru v každodenním kontaktu s trenéry a v pondělí ráno už řešili situaci ohledně Bostonu Bruins, který vypadl z play off NHL. Sledujeme také sérii mezi New Yorkem Rangers a New Jersey Devils, která skončí dnes v noci," řekl manažer reprezentace Milan Hnilička.

Ten zároveň uvedl, že Havlát přiletí ze zámoří ve středu a podrobnější zprávy ohledně potenciálních posil z NHL bude mít v průběhu Českých hokejových her. Ty v Brně odstartují ve čtvrtek 4. května.

„Teď se s nimi od nás jako první pokusí spojit generální manažer Martin Havlát. Pak dostaneme informace, jaká je u každého z nich situace," uvedl Jalonen po pondělním podvčerním tréninku v Brně. Nechtěl ani specifikovat, o koho konkrétně by z Bruins stál. „Nebudu říkat žádná jména. Teď se s nimi spojí Martin Havlát, to je první krok. Pak uvidíme."

Rovněž řekl, že nemá zájem o brankáře Pavla Francouze či útočníka Lukáše Jaška a "diskutuje" ohledně Jiřího Kulicha.

V současném kádru má i s třineckými posilami Jalonen 32 hráčů - v pondělí se připojil rovněž útočník Dominik Kubalík - a brněnský turnaj Euro Hockey Tour pro něj představuje generálku před mistrovství světa. To startuje v pátek 12. května, Češi odehrají základní skupinu v lotyšské Rize.

Reklama

  2 : 3 sn Švédsko - Česko 2 : 3 sn   dohráno
20240428T14 : 00:00+0200
Švédsko vs. Česko
Švédsko vs. Česko
Švédsko
Česko
  Česko - Kazachstán dnes 14 : 00
20240429T14 : 00:00+0200
Česko vs. Kazachstán
Česko vs. Kazachstán
Česko
Kazachstán