Hlavní obsah

Rulík povolal pět extraligových finalistů. K reprezentaci nečekaně míří i kouč Sparty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Hned pětici hráčů z finalistů hokejové extraligy se rozhodl povolat trenér Radim Rulík do přípravy národního týmu před blížícím se domácím MS. Z kádru mistrovského Třince se už ve středu v Brně připojí k reprezentaci obránce Tomáš Kundrátek a útočník Daniel Voženílek, z Pardubic pak beci Jan Košťálek s Liborem Hájkem a forvard Lukáš Sedlák. Celkem tak bude v kádru 37 hráčů.

Opět širší kádr hokejové reprezentace. Týmu bude pomáhat trenér Pavel Gross a odtajněno, kdo z finalistůVideo: Sport.cz

 
Článek

Realizační tým nároďáku navíc rozšíří Pavel Gross. Kouč Sparty bude spolu s trenérem dvacítky Patrikem Augustou pomáhat se skautingem. O Augustovi se vědělo, Gross je překvapením.

„Oslovil jsem Pavla Grosse už v sezoně, jestli by neměl chuť pomoct. Dal jsem mu po play off prostor, teď jsme se spojili před Českými hrami a Pavel řekl, že by na to měl chuť. Pomůže nám se skautingem soupeřů, protože my se budeme hlavně zaměřovat na naši hru a potřebujeme zkušené trenéry, kteří nám oskautují protivníky, co nás budou čekat. A během zápasů nám pomohou pohledem shora. To je věc, která je v zámoří úplně běžná. Když budeme mít dva, tak to bude posichrované,“ řekl Rulík, který to na konci úterního tréninku sdělil také hráčům. „Aby věděli, proč se tady Pavel a Patrik pohybují.“

Na úterním tréninku měl Rulík 32 hráčů včetně deseti posil z NHL. Nicméně už ve středu se kádr rozšíří o další pětici extraligových finalistů.

„Po cestě ze včerejší nominační tiskovky jsem se spojil s útočníky, Marek Židlický s obránci. Byl jsem překvapený, že jsem se dovolal. Kluci mají obrovskou chuť. Měli by být už zítra na tréninku, dáme jim ale takový program, aby se trošku zotavili. Mají za sebou velkou porci zápasů, určitě k tomu přistoupíme citlivě, jen jsme chtěli, aby už byli s námi, s celým kolektivem,“ řekl Rulík.

I ze záběrů z třineckých oslav bylo vidět, že takový Voženílek se s alkoholem šetří. „Musím říct, že jsem byl strašně překvapený, že byl ready. Na jeho hlase nebylo vůbec nijak znát, že by ho to nějak semlelo. Já jsem mu říkal, aby to úplně nepřeháněl, ale odpověděl: Trenére, mám to pod kontrolou. Přišlo mi to hrozně sympatický, co řekl,“ usmíval se Rulík.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Brankáři Karel Vejmelka (vlevo), Lukáš Dostál a Petr Mrázek během tréninku hokejové reprezentace před turnajem Betano Hockey Games v Brně.

Rulík pak v Brně naordinoval na úvod této fáze přípravy, která vyvrcholí víkendovou generálkou v podobě Betano Hockey Games, svižný trénink. Pochvaloval si kvalitu ledu i nasazení svěřenců. Evropské hráče nechal pospolu, ty ze zámoří rovněž. „Evropské jádro zatím trhat nebudu. Takhle to zkusíme a uvidíme. Pokud bude shoda v realizáku, tak zítra odtrénujeme v podobné sestavě. Samozřejmě se ale může stát i to, že se něco změní,“ uvedl trenér.

Do turnaje národní tým vstoupí ve čtvrtek zápasem proti Finsku, o víkendu se střetne se Švédskem a Švýcarskem.

Aktuální složení hokejové reprezentace

Brankáři:

Lukáš Dostál (Anaheim), Petr Mrázek (Chicago), Karel Vejmelka (Arizona)

Obránci:

Jan Koštálek, Libor Hájek (oba Pardubice), Michal Kempný, Jakub Krejčík (oba Sparta Praha), Jan Ščotka (Kometa Brno), Jiří Ticháček (Kladno), Radko Gudas (Anaheim), Dominik Mašín (Ilves Tampere), Jan Rutta (San Jose), David Špaček (Iowa Wild), Libor Zábranský (Ässät Pori), Tomáš Kundrátek (Třinec)

Útočníci:

Filip Chlapík, Pavel Kousal (oba Sparta Praha), Michal Kovařčík, Ondřej Kovařčík (oba Jukurit Mikkeli), Tomáš Nosek, Ondřej Palát (oba New Jersey), Ondřej Beránek (Karlovy Vary), Ondřej Kaše (Litvínov), Jáchym Kondelík (České Budějovice), Jakub Flek (Kometa Brno), Roman Červenka (Rapperswil-Jona), Dominik Kubalík (Ottawa), Radan Lenc (HV 71), Matěj Stránský (Davos), Michael Špaček (Ambri-Piotta), David Tomášek (Färjestad), Jakub Vrána (St. Louis), Radim Zohorna (Pittsburgh), Daniel Voženílek (Třinec), Lukáš Sedlák (Pardubice).

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články