Hlavní obsah

Salák měl ty svoje emoce, ale nevyšlo nám to, lituje Kovář. Říká si o roli pro MS

Praha

Je to pro něj dosud nepoznaná situace. V předchozích dvou letech se útočník Jan Kovář k české hokejové reprezentaci připojoval vždy až těsně před MS, letos má před sebou šest týdnů přípravy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Jan Kovář během tréninku na kempu hokejové reprezentace ve Velkých Popovicích.

Článek

Faul Alexandera Saláka

Zavládlo v Magnitogorsku zděšení, když jste jako obhájci vypadli hned na úvod play off?

Všichni jsme se chtěli vidět úplně někde jinde, jenže play off se nepovedlo. Neprosadili jsme se proti propracovanému defenzívnímu stylu Novosibirsku, náš problém se jmenoval góly.

Byl velkou překážkou krajan Salák v brance soupeře?

Kdybychom zahráli líp, tak jsme uspěli. Možná to vypadá, že jsme ze Saláka udělali hvězdu, ale on měl i ty svoje emotivní chvilky a my se neprosadili.

Nechtěli v klubu, abyste dál v Rusku ještě všichni trénovali?

Manažer i trenéři rovnou vyhlásili konec sezóny. Měl jsem v ruce reprezentační pozvánku, tak jsem se sbalil a přijel do Velkých Popovic, i když zklamání z předčasného konce klubu ve mně pořád je.

Máte o to větší chuť prosadit se do nominace na pražský šampionát?

Na kempu se musím ukázat, abych si místo zasloužil. Pro mě to bude jiné, než když jsem z Plzně nebo loni z Magnitogorsku mířil až po finále ligových play off rovnou na mistrovství světa a neměl čas se s mužstvem sžít ani víc poznat systém.

Může být tedy delší čas strávený s týmem výhodou?

Snad dostanu prostor, abych si výkony řekl o nějakou pevnou roli. Mám i čas líp vyčistit hlavu, než když jsem v druhé půlce dubna končil sezónu v klubu a za pár dní už začínal šampionát. Vlastně jsem letos ani neměl klasický play off režim, z pěti utkání nemůžu být unavený. S nároďákem teď máme před sebou osm přípravných utkání, žádná nuda nehrozí.

Reklama

Související témata: