Hlavní obsah

Šéf Pardubic kritizuje Jalonena: Zmatečné nominace, strašidelné zápasy na mistrovství

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Český národní tým sice pod Kari Jalonenem ukončil desetileté čekání na zisk medaile z hokejového mistrovství světa, přesto se na adresu finského kouče ozývá i kritika. Jedním z odpůrců působení 63letého trenéra na české střídačce je Petr Dědek. „Finanční prostředky, které jsou na něho vynakládány, jsou obrovské,“ uvádí jeden z důvodů investor a předseda dozorčí rady pardubického klubu v hokejovém pořadu Příklep na Sport.cz.

Šéf Pardubic kritizuje angažování Jalonena. Pasáž z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

 
Článek

Ekonomická stránka není to jediné, co se na Finově štaci u národního mužstva nepozdává. „Nominace Kariho Jalonena, které proběhly v letošním roce, byly takové nějaké zmatečné," podivuje se podnikatel, jehož majetek je odhadován časopisem Forbes na 10,6 miliard.

Dědkovi se také nelíbí dění kolem Švýcarských hokejových her. „Myslím si, že ten poslední turnaj se vůbec nepovedl. Hráči přijeli tak servaní z toho tripu, letěli do Finska, neletělo letadlo, přesun do Švýcarska, zápas v neděli... Opravdu musím říct, že to pro ty kluky bylo velmi náročné, přijeli opravdu zdecimovaní," líčí v hokejovém studiu Sport.cz.

Jaký byl Kari Jalonen jako hráč?Video: Sport.cz

A vyjadřuje se také k poslednímu mistrovství světa, kde český výběr skončil třetí. „Víte, ten bronz, já ho českému hokeji hrozně přeju, protože my jsme potřebovali úspěch, medaili, ale potřebujeme koncepční práci," říká pardubický boss.

Rulík k reprezentačnímu áčku? Myslím, že o tom všichni přemýšlejí. Diskuse z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

„Tam byli dva klíčoví hráči – Pastrňák, Krejčí – a ti v podstatě udělali turnaj," vidí příčinu. Z výkonů Čechů na šampionátu jinak příliš nejásá. „Ty zápasy byly strašidelné, většinu jsem viděl a to nebyl hezký hokej," stěžuje si Dědek.

Více v hokejovém pořadu redakce Sport.cz s názvem Příklep, který si v kompletní podobě můžete přehrát také jako podcast.

Reklama