Hlavní obsah

PŘÍKLEP: Majitel Pardubic odkryl karty, v plánu je trejd, šance pro hříšníka i útok na titul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hokejové Pardubice mají velké plány. Dynamo sice v úterý prohrálo šlágr se Spartou a přišlo o první místo v extraligové tabulce, dárek v podobě mistrovského titulu by si však klub rád na konci sezony nadělil jako dárek ke stému výročí. Plány jsou velké. O ambicích Dynama, možném posílení kádru i další šanci pro odepisovaného útočníka Jana Mandáta promluvil v pořadu Příklep na Sport.cz Petr Dědek, majitel pardubického klubu. „Dělali jsme hráče, kteří se v play off nepodělají. Když bude štěstí, mohlo by to cinknout. Co se týče Mandáta, druhou šanci si zaslouží," říká podnikatel, který se netají ostrými názory na fungování hokejového svazu v minulých letech.

Nadělí si Pardubice titul jako dárek ke stému výročí? Diskuze s majitelem klubu Petrem Dědkem z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

 
Článek

Podnikatel Petr Dědek se toho nebojí. Ostře dokáže pojmenovat, když se mu něco nelíbí. Nemazlí se třeba s bývalým vedením hokejového svazu. Když ale vidí snahu, dokáže odpustit, třeba jako v případě útočníka Jana Mandáta. Tomu právě končí dvouletý trest za doping a původně se zdálo, že v pardubickém klubu nemá šanci na pokračování kariéry. „Když ta jeho kauza praskla, byla to rána pod pás," přiznává většinový vlastník extraligového klubu.

Nejprve do vypadalo, že je Mandát v Pardubicích na konečné. „Když jsem ale viděl, jak pracoval dál, šel třeba makat na pile, tak si myslím, že je správné, že dostane druhou šanci. Věřím, že to Dynamu vrátí. Může to být střípek, co klubu chybí," dodává v pořadu Příklep na Sport.cz.

Druhý z hostů, Martin Kézr, šéfredaktor sportovní redakce Práva a Sport.cz souhlasně přikyvuje. „Byl ve špatný čas na špatném místě a udělal špatné rozhodnutí. Chyby dělá každý, ale jen b.... je opakuje," naznačuje i zkušený novinář, že Mandát jistě udělá maximum pro to, aby šéfovi Dynama i celému klubu v dobrém oplatil, že mu dá šanci.

Pardubický klub se každopádně netají ambicemi. I proto třeba angažoval do útoku Lukáše Sedláka, který nechtěl paběrkovat za mořem a raději dal přednost návratu do extraligy. „Byli jsme spolu v kontaktu, a když se rozhodl pro návrat, tak bylo jasné, že půjde do Pardubic. Chce si zase užívat hokeje," komentuje Dědek, jak to bylo s angažováním velké posily s tím, že jde o rozdílového hráče.

S pardubickým kádrem je momentálně spokojený, nicméně v Příklepu Dědek potvrdil, že by byl rád, kdyby klub ještě jeden trejd udělal. „Myslím, že půjde o obránce. Tvořivý bek by se Dynamu hodil," předvídá Martin Kézr a připomíná, že trejdů v extralize zatím zase tolik nebylo. „Pro trejd má klub jen dva důvody. Buď danému hráči končí smlouva, nebo se danému hráči nedaří a klub se ho snaží oživit. Tam může jít také o trejdy krátkodobé," upozorňuje majitel Dynama.

Rulík k reprezentačnímu áčku? Myslím, že o tom všichni přemýšlejí. Diskuse z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

Známý miliardář také neskrývá, že se snaží udělat maximum pro to, aby s Dynamem na konci sezony oslavil mistrovský titul. „Pokud už někdo odepsal Spartu, když se trápila, tak teď ví, že to bude vážný rival v boji o titul. Jsou tu Vítkovice i Třinec," nabízí seznam adeptů na pozici vítěze Tipsport extraligy Kézr. Dědek přidává Olomouc a uvědomuje si, jak těžká práce jeho klub čeká. Kdo nakonec usedne na extraligový trůn bude jasné až za pár měsíců.

Reklama