Hlavní obsah

Skočili bychom pro něj do zdi, vzpomíná Hnilička na trenérskou legendu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trenér, který sbíral úspěchy, ale také důležitá postava v životech předních českých hokejistů. „Čím dál jdeme v tom životě, tak o to víc si to uvědomujeme, byl pro nás v podstatě takovou ikonou,“ líčí Milan Hnilička v pořadu Příklep na Sport.cz při vzpomínce na legendráního Ivana Hlinku.

Skočili bychom pro něj do zdi. Naganský vítěz vzpomíná na trenérskou legendu v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

 
Článek

Současný sportovní manažer národního týmu vzpomíná na trenéry, kteří byli důležitými postavami v jeho kariéře. Kouč olympijských vítězů z Nagana ve výčtu logicky nemůže chybět, i když Hnilička strávil hry jen jako náhradník.

„Dnes to vidím z toho organizačního hlediska, kdy on věděl, že se potřebujeme psychicky odreagovat před velkým turnajem," chválí bývalý gólman slavného kouče a uvádí příklady. „Třeba jsme měli soustředění v Praze, kde jsme si mohli zajít s rodinou nebo klukama na pivo, být ve městě. Nebyli jsme zavřeni někde v lese à la ruský vzor. Prostě on znal tu naši mentalitu a věděl o všech, kdy kdo přišel na hotel, seděl vždycky dole na baru, hlídal to," vypráví Hnilička.

O českém humoru v kabinách NHL a Ivanu Hlinkovi coby mentálním kouči v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

Podle Hniličky byl Hlinka jakýmsi předchůdcem současných mentálních koučů. „Byl velkej hráč, ale jeho jednání směrem k hráčům... já to jenom říkám, že on měl vlastně zmáklou kompletně tu, dneska se tomu říká sportovní psychologie, on to měl přirozené, on to s námi prostě uměl," přiznává 49letý funkcionář.

Příklep s Milanem HniličkouVideo: Sport.cz

„My bychom pro něj skočili do zdi a samozřejmě pro takového trenéra se vám hraje dobře," dodává.

Více k tématu najdete ve videu z pořadu Příklep, kde Milan Hnilička zmiňuje i další trenéry, kteří mu pomohli ke skvělé kariéře.

Reklama