Hlavní obsah

Špaček dveře před Amerikou nezavřel. Musí to ale mít hlavu a patu, říká

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Švýcarské hokejové hry jsou pro něj tak trochu domácími. Vždyť Michael Špaček už druhým rokem působí v tamním klubu Ambri-Piotta, kde mu po sezoně končí smlouva. Ačkoli je v Evropě spokojený, dveře zcela nezavřel ani před Amerikou, kde se snažil prorazit ještě před třemi lety.

Foto: Profimedia.cz

Michael Špaček v zápase proti Finsku

Článek

Curych (od našeho zpravodaje) - Šestadvacetiletý útočník hovořil v útrobách curyšského stadionu, kde v sobotu a neděli čekají národní tým zápasy se Švýcarskem a Švédskem, nejen o reprezentaci. Švýcarským tiskem totiž před několika dny oběhla zpráva, že Špaček v Ambri-Piottě po sezoně skončí a přestoupí do konkurenčního Lugana. „Lidi mi psali, co se děje. Ale není na tom ani zrnko pravdy,“ reagoval odchovanec Pardubic.

Kde bude v příští sezoně hrát, však zatím jisté není. V kontaktu je například i s pardubickým koučem Václavem Varaďou, který mu hodně pomohl při jeho angažmá v Třinci před třemi roky. Špaček ale zůstává otevřen také návratu do zámoří, kde naposledy působil v sezoně 2019/20 na farmě Winnipegu v Manitobě. Ostatně právě Jets jej v roce 2015 draftovali.

Za oceán se však Špaček nechce hrnout za každou cenu. „Muselo by to dávat hlavu a patu. Kdyby přišla šance a cítil bych zájem, určitě bych se tomu nebránil. Teď jsem ale spokojený v Evropě,“ tvrdil český reprezentant.

S národním týmem se však nyní chystá na Švýcary, které český tým v Curychu vyzve v sobotu od 18:00. Domácí mají o motivaci postaráno. Hrají před vlastním publikem, v rámci Euro Hockey Tour stále čekají na bod. Navíc český tým výrazně potrápili při prvním vzájemném zápase na Karjale, kde rozhodla jediná branka Radana Lence.

Reklama