Hlavní obsah

Strach z Rulíka za zadkem? Naopak! Dodal mi klid a jistotu, pochvaluje si spolupráci Augusta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Někomu by se mohla rozklepat kolena, když ví, že na tribuně sedí kouč reprezentačního áčka a detailně pozoruje váš tým. Ne tak Patriku Augustovi. Trenér české hokejové dvacítky si moc pochvaloval, jak na přelomu roku fungovala spolupráce mezi ním a Radimem Rulíkem na nakonec bronzovém světovém šampionátu v Göteborgu.

Radim Rulík mi dodal klid a jistotu, pochvaluje si spolupráci kouč dvacítky Patrik AugustaVideo: Sport.cz

 
Článek

Rulík z tribuny sledoval nejen zápasy českého týmu, ale i těch ostatních a trenérům pak po utkáních, nebo dokonce i mezi třetinami, osobně sděloval své poznatky.

„Měl jsem od něj výborné informace. Mít oko nahoře (na tribuně) je dobré. Seshora je hokej pomalejší a dokážete vidět věci ještě předtím, než se stanou. Na střídačce je to šrumec. Svými poznatky mě Radim utvrzoval v tom, co jsme viděli i my dole na střídačce,“ říká Augusta v pořadu Příklep na Sport.cz.

Za mantinelem: O Augustovi, jak nakonec k bronzovému štěstí došel, i Vítkovicích, které si musí poradit bez nějVideo: Sport.cz

Ze současné spolupráce se svým předchůdcem, který loni dovedl dvacítku ke stříbru na MS, měl v Göteborgu výborný dojem. „Radim mi dodal klid a jistotu. Mám z toho obrovsky pozitivní dojmy,“ pochvaluje si Augusta.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Radim Rulík na tréninku hokejové reprezentace ČR

S Rulíkem se on i další trenéři mládežnických reprezentací pravidelně scházejí a rozebírají výkony všech národních týmů. A stejně tak ladí směr, kterým by se měl český hokej napříč všemi věkovými kategoriemi vydat, a cestu, jak toho dosáhnout.

„Sešla se výborná parta trenérů. Všichni jsme otevření a schopní o hokeji diskutovat hodiny a hodiny. To nás posouvá a doufejme, že i český hokej,“ míní Augusta.

Příklep s trenérem české dvacítky Patrikem AugustouVideo: Sport.cz

Při vzájemných trenérských sezeních to nefunguje tak, že by kápem byl Rulík a trenéři mládežnických reprezentací by jen poslouchali. „Nikdo z nás není ten největší šéf, nikdo z nás nesnědl všechnu moudrost. Důležitá je otevřenost a upřímnost. Každý máme co přinést a říct, nikdo nesedí v koutě,“ ubezpečuje Augusta.

Věří, že českému hokeji se po letech přešlapování na místě, či dokonce couvání, může začít blýskat na lepší časy. „Nemůžeme říct, že teď už je s naším hokejem (po dvou medailích dvacítky z MS v řadě) všechno v pořádku. Ale pojďme toho využít ke konstruktivní a pozitivní věci. Máme národní sport být negativní a všechno je špatně. Pojďme to postupnými kroky zlepšovat,“ přeje si Augusta, který během květnového domácího MS bude naopak tím trenérem na tribuně a bude Rulíkovi předávat své postřehy.

Reklama

  Česko - Slovensko dnes 13 : 45
20240502T13 : 45:00+0200
Česko vs. Slovensko
Česko vs. Slovensko
Česko
Slovensko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.