Hlavní obsah

PŘÍKLEP: O českém hokeji, který už necouvá. Pojďme úspěchy pozitivně využít, říká Augusta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bylo to velké téma posledních dní. O trenéra české hokejové dvacítky Patrika Augustu se zajímaly Vítkovice, které aktuálně vede Pavel Trnka, jenž dělal 54letému kouči na bronzovém mistrovství ve Švédsku asistenta. Augusta dostal od svazu zelenou, nakonec však zůstává jen u mládežnické reprezentace. „Rozhodl jsem se srdcem. Nechci sedět zadkem na dvou židlích,“ řekl v pořadu Příklep na Sport.cz.

Příklep s trenérem české dvacítky Patrikem AugustouVideo: Sport.cz

 
Článek

Pět let vedl liberecké Bílé Tygry, teď se mohl do extraligy vrátit. „Sešlo se toho víc, zájmu si vážím. Jednou z nabídek byly i Vítkovice. Dostal jsem férovou nabídku,“ líčil Augusta a u šéfa svazu Aloise Hadamczika zjišťoval, jestli by stejně jako loni Radim Rulík mohl kombinovat práci u dvacítky i v klubu. „Dostal jsem od něj zelenou,“ prozradil.

Ovšem i tak nakonec do Vítkovic ani žádného jiného týmu nezamíří. „U dvacítky jsem měl kontrakt jen na jednu sezonu, ale práce mě naplňuje a chci v ní pokračovat. Jsem zvyklý pracovat koncepčně, dlouhodobě. Nechci sedět zadkem na dvou židlích, chci svou energii a znalosti dávat jen na jedno místo, aby to mělo nějakou kontinuitu,“ vysvětlil své důvody.

„Bylo to moje rozhodnutí. Dvě práce se dají zvládnout profesně, ale asi ne osobně. Zápřah je obrovský. Není tam jediný volný den. Přijel bych domů, vyměnil si prádlo a pokračoval bych dál, když to přeženu,“ usmál se. „Život se ale taky musí žit s rodinou a s lidmi, kteří jsou mi nejbližší,“ uvědomoval si.

Navíc tuší, že kombinovat dvě zaměstnání přináší i dvojnásobně větší tlak. „Jsme v Česku. Kdyby mi jedna práce nějakým způsobem nešla, hned mi omlátí o hlavu tu druhou,“ poznamenal syn legendárního útočníka i kouče Josefa Augusty.

„Moje přesvědčení je ale takové, že pokud chci dělat svou práci naplno, chci mít čisté svědomí a přebrat zodpovědnost, které se nezříkám a je součástí trenérské práce,“ popisoval jihlavský rodák.

Příklep s hokejovým expertem Milanem Antošem o úspěchu české dvacítky.Video: Sport.cz

Ocenil také navíc spolupráci s koučem národního týmu Radimem Rulíkem i dalšími trenéry mládežnických reprezentací Davidem Čermákem, Pavlem Peterou i Milanem Razýmem. „Tým trenérů na svazu je skvělý a práce mě moc naplňuje,“ pochvaloval si.

V pořadu Příklep na Sport.cz detailně rozebíral i uplynulé mistrovství světa dvacítek, kde Češi vybojovali bronzovou medaili, rozpitvával roli lídra Jiřího Kulicha a vysvětloval také svůj myšlenkový pochod s nasazením gólmanů.

Hokejové sestřihy, analýzy, zajímaví hosté ve studiu Sport.cz.

Pusťte si Příklep třeba na Podcasty.cz, Spotify nebo na Apple Podcasts.

Poslechněte si i naše další podcasty a pořady:

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články