Hlavní obsah

Tragédie! Totálně jsme to pos*ali, štve české hokejové mladíky výbuch v závěru s Finy

Frisco/Praha

Měli skvěle rozehraný zápas proti silným Finům, útočili na první příčku skupiny B, jenže nakonec čeští hokejisté ve svém druhém vystoupení na MS do 18 let po zpackaném závěru prohráli 5:6. Není divu, že sami hráči byli na sebe pořádně naštvaní.

Foto: IIHF

Češi inkasují na MS do 18 let v duelu s Finskem. Dobře rozehraný zápas je ztracen.

Článek
Fotogalerie
Fotogalerie
Fotogalerie
Fotogalerie
Fotogalerie
Fotogalerie

Promarnili vedení 2:0 a 5:3, v posledních osmi minutách hned třikrát inkasovali v oslabení. Seveřané zápas otočili a Češi skončili bez bodu.

„Já si myslím, že to byl dobrý zápas, až na ten konec. Ten jsme si totálně pos*ali. To je naše chyba," cituje naštvaného reprezentačního útočníka Jakuba Brabence server hokej.cz.

Češi za své fauly tvrdě pykali. Altrichter, Marha (na trestné lavici byl za střídačku) i Pajer se vrátili na led předčasně. Dobrý dojem ze zápasu rázem přišel vniveč.

„Hráli jsme s Finy hodně bruslivý hokej, hodně jsme napadali, ale trošku nás trápila koncovka. Přece jenom jsme mohli dát víc gólů. Ale ten konec, to byla tragédie," pokračoval Brabenec.

Některé verdikty sudích byly sice trochu zvláštní, ale každopádně svěřencům trenéra Jakuba Petra se nepodařilo vyhnout tradiční bolesti českého mládežnického hokeje v podobě častého vylučování.

„Byla to naše nezodpovědnost. Do každého zápasu chodíme s tím, abychom měli maximálně tři vyloučení. A zase jich máme pomalu deset, což je vážně šílený. Říkáme si to pořád a pořád se to opakuje," mrzí Brabence hlavou.

„Musíme se konečně ponaučit a nesbírat tolik vyloučení," uznává jeho spoluhráč Jaroslav Chmelař.

Rozpačité dojmy měl ze zápasu i kouč Petr. Ten bude muset navíc svůj tým po kruté porážce rychle znovu nabudit, protože v noci z čtvrtka na pátek na něj čeká další favorit USA, který má navíc den odpočinku k dobru.

„Pro tohle miluji hokej osmnáctiletých. Měli jsme skvělý start, hráli jsme podle plánů a s první třetinou jsem maximálně spokojený. Jen jsme možná mohli dát více gólů. Ve druhé třetině Finové udělali nějaké změny a ve třetí? To je to, co tady vidíme každý den. Včera taky Rusko vedlo nad Finskem 3:1 a prohrálo. Prohra je pro nás těžká, ale musíme se koukat na další zápas. Platí, co jsem řekl před turnajem. Každý tady může porazit každého," hodnotil kouč.

Dokáží čeští hokejisté na MS do 18 let napravit fiasko ze závěru duelu s Finskem v následujícím zápase proti USA?
Ano. Češi tým USA porazí
21,1 %
Asi ne. Češi spíš opět těsně prohrají
12,5 %
V žádném případě. Od USA vyfasují Češi těžký debakl
66,4 %
Celkem hlasovalo 8669 čtenářů.

Reklama