Hlavní obsah

Voženílek po Švýcarsku: Byli jsme lepší, ale turnaj se nám nepovedl. Já na MS? Ještě je to daleko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvěma góly se podepsal pod jediný český triumf v rámci Švédských hokejových her. I díky útočníkovi Danielu Voženílkovi tak česká reprezentace otočila nepříznivý vývoj proti Švýcarsku a zvítězila 5:3. „Celkově ten turnaj samozřejmě nebyl povedený, ale se Švýcary jsme se dokázali vrátit do zápasu a ve druhé polovině byli lepší,“ těšilo 28letého útočníka Třince.

Sestřih zápasu Švýcarsko - ČeskoVideo: Český hokej

 
Článek

Karlstad (od našeho zpravodaje) - Přestřelce přitom dlouho nic nenasvědčovalo. Švýcaři udeřili v 15. minutě a český tým se marně tlačil do branky soupeře. Pomohla až přesilová hra ve 33. minutě, kterou proměnil obránce Zámorský. Pak se stavidla otevřela a padlo dalších šest branek. Voženílkův první moment přišel ve 39. minutě, kdy střelou zpoza brankové čáry nachytal přesouvajícího se brankáře Hughese.

„Věděl jsem, že je gólman vyjetý a mimo bránu. Předpokládal jsem, že se bude vracet a chtěl jsem to takhle vystřelit. Vyjde to sice jedenkrát z deseti pokusů, ale hlavně, že puk skončil v bráně,“ popisoval šťastnou trefu Voženílek. Svůj druhý zásah přidal až při švýcarské hře bez brankáře.

Soupeř ale svou kůži neprodal lacino. Svěřenci trenéra Patricka Fischera vyrovnali na 2:2 pouhou sekundu před vypršením prostřední dvacetiminutovky. „Nepoložilo nás to. Dokázali jsme se ve třetí třetině vrátit a získat vítězství,“ těší útočníka Třince. „Nedělní zápasy jsou vždycky těžký. Ale měli jsme více sil než soupeř. Po většinu času jsme Švýcary přehrávali a toho si ceníme,“ dodal.

Foto: Pontus Lundahl, ČTK/AP

Zleva český hokejista Ondřej Beránek, Švýcaři André Heim a Andrea Glauser při Švédských hokejových hrách.

Český tým nakonec na Švédských hokejových hrách obsadil třetí místo se ziskem tří bodů. Výsledkově zatím nejslabší turnaj pod koučem Radimem Rulíkem a jeho realizačním týmem.

„Celkově ten turnaj samozřejmě nebyl povedený,“ neskrýval Voženílek, který zatím nechyběl na žádné reprezentační akci letošní sezony. Je jasné, že Rulík na jeho schopnosti hodně spoléhá a nabízí se tak otázka, zda už osmadvacetiletý útočník nevyhlíží nominaci na květnové mistrovství světa.

„Tuhle otázku dostávám čím dál častěji. Ale je to ještě hodně daleko, všichni se musíme soustředit na každodenní práci v klubu,“ nepředbíhal druhý nejproduktivnější hráč Ocelářů.