Hlavní obsah

Vyhodil mě z kempu dvacítek, pětkrát před MS i ze Sparty, vzpomíná hokejista na Lenera

Byl asistentem Luďka Bukače na mistrovství světa 1996, kde český tým získal zlato, a Ivana Hlinky o necelé dva roky později při triumfu na olympiádě v Naganu. Stejnou roli si Slavomír Lener vyzkoušel i v týmech NHL – v Calgary a na Floridě. Tématem se stal také v pořadu Příklep na Sport.cz, kde na něj vzpomněl bývalý hokejista Jaroslav Bednář, jenž zjevně nepatřil k hokejistům, na něž by dnes již 67letý kouč sázel. „Jednou jsem byl v kempu (před MS dvacítek), ze kterého mě pan Lener vyhodil,“ vypráví současný sportovní manažer Slavie.

Lener? Vyhodil mě z kempu dvacítek, pětkrát před mistrovstvím světa i ze Sparty, vzpomíná hokejista v pořadu Příklep.Video: Sport.cz

 
Článek

S jakým vysvětlením jej tehdy trenér juniorského výběru propustil? „S žádným. On mě potom vyhodil ještě pětkrát před mistrovstvím světa a ze Sparty,“ líčí Bednář, který si tak nezahrál na žádné mládežnické reprezentační akci.

„Tu šanci jsem nedostal,“ říká s odstupem. „Asi jsem nebyl dostatečně dobrej, nevím. Já jsem vždycky byl v žácích a mládežnických soutěžích v popředí kanadského bodování,“ pokračuje.

Dal mi týden na rybách, způsobil poprask po celé zemi. Vzpomínka na legendárního kouče v pořadu Příklep.Video: Sport.cz

Do extraligy naskočil přitom už v sedmnácti po boku Vladimíra Růžičky ve Slavii. Během základní části odehrál 20 zápasů, v nichž šestkrát skóroval a sedmkrát asistoval. Do tří klání zasáhl i v play off, kde však nebodoval.

O českém humoru v kabinách NHL a Ivanu Hlinkovi coby mentálním kouči v pořadu Příklep.Video: Sport.cz

V roce 1997 přestoupil do Sparty, kam si jej měl vybrat právě Slavomír Lener. „Zavolal mi a v jedenáctém nebo dvanáctém kole mě poslal do Plzně,“ prozrazuje Bednář. „Naštěstí mě vyhodil ze Sparty do Plzně, kde jsem v 38 zápasech dal 28 gólů, takže mi to trošku pomohlo,“ hodnotí změnu zpětně.

„Těch hráčů bylo víc, kteří nefungovali s panem Lenerem, ale k tomu už bych se nechtěl vracet, to je historie,“ dodává.

Více najdete ve videu z pořadu Příklep, kde Jaroslav Bednář mimo jiné prozrazuje, pod kterým trenérem se mu v extralize naopak hrálo velmi dobře.

Reklama