Hlavní obsah

Výkon byl lepší, míní Rulík. Nula gólů na kontě? Netěší nás to, ale je potřeba trpělivost

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čeští hokejisté prohráli i druhý zápas Betano Hockey Games v Brně v rámci přípravy na domácí mistrovství světa, které začíná v Praze a Ostravě už v pátek. Trenér národního týmu Radim Rulík ale zůstává i po porážce 0:2 se Švédskem klidný. „Když půjdeme touhle cestou, branky přijdou. V tuhle chvíli je potřeba trpělivost a píle. A dneska tam byla,“ líčí trenér.

Sestřih zápasu: Česko - ŠvédskoVideo: Sport.cz

 
Článek

Druhé utkání v Brně, druhá porážka. Jak jste duel viděl?

Herní projev byl lepší než s Finskem. V prvních deseti minutách nás podržel brankář Mrázek, který chytil pár šancí Švédů, a musím vyzdvihnout i jeho skvělou rozehrávku. Začátek jsme nezachytili, soupeř byl lepší, měl lepší start na kotouč i pohyb. Potom se to srovnalo a už jsme nepovolili. Kluci dneska opravdu bojovali, nechali na ledě všechno, odvedli bojovný výkon. Hráči si šli za tím, aby zápas strhli na svoji stranu.

Jenže z tlaku ve druhé části jste neskórovali a na začátku třetí třetiny přišel z přečíslení trest.

Byla to situace, o které jsme věděli, že ji Švédové hrají. Bohužel nám odskočil centr a z brejkové situace nám dali gól. Věděli jsme, že se snaží brejky hrát, bohužel jim jeden vyšel.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Útočník české reprezentace David Tomášek se snaží prosadit před brankou Švédska

Naopak vy jste nedali ani gól ze 34 střel. Proč?

Předbrankový prostor byl přehuštěný, puky se k nám neodrážely. Na obou stranách byli vynikající brankáři. Nebylo jednoduché dát gól. Nevím, jestli máme ještě nějaké snajpry, které jsme nepovolali. Jdeme si za tím, chceme góly, bohužel soupeři jsou opravdu silní. Potěšující to samozřejmě není, ale v tuhle chvíli je potřeba trpělivost a píle. A dneska tam byla.

Viděl jste zlepšení i na přesilovkách? Dnes jste hráli jednu klasickou a v závěru jednu zesílenou o power play.

Měli bychom být nebezpečnější. Šest na čtyři jsme nesehráli dobře. Kluci říkali, že led už nebyl ideální a puk neklouzal, jak by měl. Ale rozhodně to mělo vypadat lépe, na to se nevymlouváme. Budeme na tom pracovat, to je naše cesta.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Zleva Lukas Vejdemo ze Švédska, Libor Zábranský a brankář Petr Mrázek z České republiky v utkání Českých hokejových her

Jsou dvě porážky a jediný vstřelený gól za 120 minut varováním před domácím šampionátem?

Pořád je to příprava. Nechci to nijak zlehčovat, ale když půjdeme touhle cestou, branky přijdou. Teď je na nás, abychom udrželi dobrou atmosféru v týmu, aby kluci neměli zbytečně hlavy dole.

Jakým způsobem to uděláte?

Pro neděli se změní sestava. Věříme, že se zase zlepšíme.