Hlavní obsah

Will září s Traktorem a v Moskvě bude v pořádném hukotu čelit známým tvářím z KHL

Patří mezi nejvytíženější brankáře KHL a dnes si proti hokejistům z této ligy, včetně dvou spoluhráčů z klubu Tělegina a Tkačova, zachytá Roman Will i v českém dresu. Na moskevském Channel One Cupu by se rád proti Rusům předvedl v podobném světle, jakým oslňuje v Traktoru Čeljabinsk.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Roman Will během tréninku hokejové reprezentace

Článek

„Cítím se dobře, chytám v klubu nevídaně velkou porci zápasů, což mi extrémně vyhovuje. A protože se nám daří vyhrávat, tak i pocit únavy je daleko menší. Navíc mi k většímu klidu pomáhá, že hrajeme výborně do útoku," líčí Will s ligovou úspěšností zákroků 92,6 procenta.

„Gólmanské statistiky nesleduju, tak ani nevím, jak na tom jsem. Ale je hrozně dobře, že hrajeme v horních patrech tabulky. I celkově si tým po letní obměně sedl lidsky, přišli super kluci, kteří mluví i anglicky, a celou kabinu to stmelilo," přibližuje Will, jenž dostává daleko větší prostor než letní posila z Dynama Moskva Garipov.

„Je to pro Emila asi těžké, celý život patří k top gólmanům v KHL, má Gagarinův pohár, ale kouše svou pozici dvojky dobře. Ve skrytu duše ho asi štve, jak málo se dostane do branky, ale v důležitých situacích nám může pomoct, když tam z jeho strany bude i trochu naštvání. Kdykoli naskočil, zachytal dobře a oba tak pomáháme Traktoru vyhrávat zápasy," naznačuje Will.

Foto: Český hokej, Jan Beneš

Roman Will se na zápas proti Rusku těší.

Pozvánky na Channel One Cup se dočkala kompletní česká trojice z Traktoru. „Bylo super, že jsme mohli všichni letět spolu už z Čeljabinsku. Lukáš Sedlák s Tomášem Hykou hrají výborně, jsou tady naprosto zaslouženě. A já měl radost, když nominace zbyla i na mě," připomíná Will

Ten už napjatě vyhlíží bitvu s domácím výběrem, což pro něj bude teprve patnáctý mezistátní duel. „Musím se připravit na pořádný hukot. Bude plný stadion a diváci budou sbornou hnát. Domácí mají extrémně šikovné útočníky. Pro nás, legionáře z KHL, to bude zajímavá konfrontace, ale nechci moc koukat, kdo proti mně stojí. Mám v bráně jediný úkol, snažit se chytit každý puk," přemítá 29letý český gólman.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Čeští reprezentanti v prvním zápase padli s Finskem po nájezdech.

Reklama