Hlavní obsah

Zlaté hokejisty přivítaly na Staroměstském náměstí tisíce fanoušků

PRAHA

Po poledni přistála výprava českých hokejových mistrů světa v Praze a před třetí hodinou odpolední už autobus se vzácným nákladem dorazil na Staroměstské náměstí, kde na své hrdiny čekaly tisícovky natěšených fanoušků. Ti se vybaveni českými vlajkami a hokejovými dresy scházeli v centru metropole už od poledne, kdy je bavilo vystoupení hudebních skupin.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Čeští hokejisté slaví na Staroměstském náměstí

Článek
Fotogalerie

Během pomalé jízdy centrem Prahy ukazoval v otevřených dveřích autobusu kapitán Rolinek mistrovskou trofej a někteří hráči křepčili na střeše dopravního prostředku.

Na postavené pódium pak postupně kráčeli jednotliví hráči ve stejném pořadí, v jakém chodili na led při zápasech mistrovství světa. Skandování tisícovek fanoušků dostoupilo vrcholu v samém závěru, kdy na scénu vystoupili Tomáš Rolinek a Jaromír Jágr, a moře českých vlajek se rozbouřilo.

Hokejoví fanoušci na Staroměstském náměstí v Prazefoto: Právo/Jan Handrejch

"Chceme vám všem hrozně moc poděkovat a uvědomme si jedno: ať děláme co děláme, ať hrajeme co hrajeme, bez tohohle nedokážeme nic!" vykřikl rozdováděný Jaromír Jágr a ukázal na rudé plyšové srdce v ruce, které vzápětí hodil mezi fanoušky.

Poté si již značně unavení hokejisté zazpívali společně s fanoušky českou hymnu a také notoricky známou píseň všech velkých sportovních vítězství - hit od skupiny Queen "We are the champions".

Čeští hokejisté na střeše autobusufoto: Právo/Milan Malíček

Po šestnácté hodině se oslava začala chýlit ke konci, hokejisté se odebrali zpět k autobusu a za mohutného křiku příznivců odjeli. Lidé začali pomalu odcházet, na zemi po nich zůstávaly rozbité lahve, prázdné kelímky a pet lahve.

Naposledy slavili čeští hokejisté na Staroměstském náměstí před pěti lety, když se vrátili do vlasti jako mistři světa ze šampionátu ve Vídni.

Reklama

Související témata: