Hlavní obsah

Seknutí, sprcha. Gudas dohrál předčasně, už je v top 5 nejtrestanějších

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pověst zlého muže se s ním v NHL pořád táhne. Druhý desetiminutový trest v sezoně inkasoval Radko Gudas za seknutí Barclayho Goodrowa v závěru zápasu v Madison Square Garden. Anaheim se po solidním začátku sezony začal topit. S Rangers to byla třináctá porážka (1:5) z posledních 14 zápasů.

Foto: ČTK/AP

Radko Gudas opět opouštěl led předčasně

Článek

Situace z 55. minuty vyplynula z předchozí interakce mezi Gudasem a domácím útočníkem, kterého český vousáč přirazil k mantinelu a ještě ho hodil na záda. V přerušené hře pak newyorský hráč krosčekoval Gudase do zad. Ten si to nenechal líbit a sekl Goodrowa přes lýtka. Soupeře poté odtáhl odtáhl anaheimský Alex Killorn.

Gudas kromě menšího trestu za sekání vyfasoval ještě desítku za nesportovní chování, stejně jako Killorn. A hráč Rangers? Nic.

Diváci v MSG Gudase při odchodu z ledu vybučeli, ten ještě na Goodrowa poštěkával, ale k dalšímu konfliktu už nedošlo. Hosté pak do konce zápasu inkasovali další dva góly.

„Je to podobný příběh. Zase jsme měli problémy s tresty. Hráli jsme docela vyrovnaně 5 na 5, ale nic z toho,“ zoufal si útočník Troy Terry. „Je to 1:2, pak přijdou vyloučení a než se nadějete, je to 1:4,“ souhlasil kouč Greg Cronin.

Anaheim je nejtrestanějším týmem NHL, ve 29 zápasech nasbíral 406 trestných minut (druhá Ottawa má 350), což je průměr 14 minut na zápas. Do oslabení šli Ducks celkem ve 129 případech.

Jejich nejvylučovanějším hráčem je právě Gudas, který inkasoval celkem 59 minut, což ho vyneslo na pátou příčku pořadí největších desperátů.

Nejtrestanější hráči sezony
Brady Tkachuk/Ottawa 69 minut
Liam O'Brien/Arizona 68
Tom Wilson/Washington 63
Austin Watson/Tampa Bay 60
Radko Gudas/Anaheim 59

Kromě toho má však Gudas nejlepší údaje v hodnocení plus minus z celého týmu. Je na sedmi kladných bodech a s průměrným časem 18:28 minuty je pátým nejvytíženějším hráčem Ducks. V Západní konferenci je na tom teď ale bodově hůř jen Chicago.

Reklama