Hlavní obsah

Slovenští hokejisté budou bojovat o OH se sedmi hráči z české extraligy

Bratislava

Sedm hráčů z české extraligy figuruje v nominaci slovenské hokejové reprezentace, která bude příští týden v Bratislavě usilovat o účast na olympijských hrách v Pekingu. Kanadský trenér Craig Ramsay povolal také olomouckého brankáře Branislava Konráda, obránce Petera Čerešňáka z Plzně, Marka Ďalogu z Komety Brno a Martina Marinčina z Třince a útočníky Dávida Grígera z Liberce, Miloše Romana z Třince a Miloše Kelemena z Mladé Boleslavi.

Foto: Sport.cz

Slovenský gólman Roman Durný. Ilustrační foto

Článek

Z NHL jsou ve výběru obránci Christián Jaroš z New Jersey a Martin Fehérváry z Washingtonu a útočník Adam Ružička z Calgary.

"Určitě nás netěší, že nemáme k dispozici víc hráčů z NHL, ale nejsme tady proto, abychom mluvili o těch, kteří v nominaci nejsou, ale o těch, kteří se do ní dostali. Mezi nimi jsou i tři mladíci Slafkovský, Nemec či Kňažko. Byli s námi na mistrovství světa v Rize, a protože v nich vidíme budoucnost, vzali jsme je i teď," uvedl generální manažer slovenské reprezentace Miroslav Šatan na svazovém webu. "Navíc za sebou mají vynikající turnaj s osmnáctkou. Svými výkony si o místo v nominaci řekli."

Nejzkušenějším reprezentantem v týmu je Ďaloga, který odehrál ve slovenském dresu 109 zápasů. Ve výběru jsou i útočníci se zkušenostmi z NHL Marko Daňo a Tomáš Jurčo, kteří jsou momentálně bez angažmá.

Slováci se dnes sešli ve Zvoleně zatím bez kouče Ramsayho, kteří se zapojí do přípravy až později. O jediné postupové místo z turnaje v Bratislavě budou od čtvrtka 26. srpna do neděle 29. srpna bojovat s Rakouskem, Polskem a Běloruskem. Souběžně se uskuteční další dva kvalifikační turnaje v Rize a Oslu.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  Rakousko - Česko dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Rakousko vs. Česko
Rakousko vs. Česko
Rakousko
Česko