Hlavní obsah

Sopranovi proti Rockymu. Palát oblékl nátělník a mafiáni z New Jersey ukázali převahu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stylověji to asi nešlo. Před sobotním utkání NHL pod širým nebem na fotbalovému stadionu v East Rutherfordu se týmy New Jersey a Philadelphie ukázaly před fanoušky v efektních převlecích.

Foto: Vincent Carchietta, Reuters

Hokejisté New Jersey vstupují na led před utkáním s Philadelphií na MetLife Stadium

Článek

Devils zvolili outfity podle populárního seriálu Sopranovi, který se odehrává v Newarku a okolí. Flyers si vybrali klasiku. Z autobusů vyskákali v šedivých teplákovkách, jaké nosil Sylvester Stallone ve filmu Rocky. V zápase samotném pak ale měli navrch mafiáni z Devils, vyhráli 6:3.

Když jste trochu přimhouřili oči, jako by před vámi defilovaly postavy z televizního hitu HBO: Tony, Christopher, Silvio, Paulie… I český útočník Devils Ondřej Palát si nástup vyloženě užíval. Načesané vlasy dozadu, nátělník pod rozepnutou bundičkou, křížek na krku. Kdyby se někdy točilo pokračování, v klidu by do partičky taliánských zloduchů zapadl…

„Měli jsme dva nebo tři různé nápady, hlasovali jsme… A nakonec jsme přišli takhle. Ale ohlas byl dobrý,“ tvrdil útočník Tyler Toffoli. Devils si dokonce jako doplněk přinesli i šálky na espresso. A jejich vzhled byl tak přesvědčivý, že i 64letý trenér Lindy Ruff přemýšlel o tom, že si obleček vezme taky. „Kdybych byl požádán, asi bych to udělal,“ vtipkoval.

Flyers vyrukovali s oblečením z filmu, který je s Philadelphií asi spojován nejvíc. Rocky běží ulicemi města, vyběhne schody před muzeem umění a pak v proslulém záběru vytrčí ruce do výšky.

„Chtěli jsme něco, co se bude lidem od nás líbit a za čím si budou stát. Jsme strašně nadšení, že sem můžeme vběhnout a prostě to rozjet,“ tvrdil forvard Joel Farabee.

V zápase samotném ale entuziasmus Flyers New Jersey zchladilo. Kapitán Nico Hischier měl bilanci 2+1, dva góly a pět hitů přidal Nathan Bastian a dvakrát asistoval i Palát.

„Věděl jsem, že ze sebe musím vydat to nejlepší. Tahle zkušenost nás semkne,“ zahlásil Hischier jako pravý Tony Soprano.

Reklama