Hlavní obsah

Potupa USA dokonána! Češi skončili lépe, než se čekalo, píší v zámoří

Toronto

Zápas už jen o čest zvládli na Světovém poháru lépe čeští hokejisté, kteří po vítězství 4:3 v závěrečném duelu základní části odsoudili favorizovaný tým USA k poslední příčce ve skupině. Není divu, že zámořský celek to za mizerné vystoupení v Torontu od tamních novinářů pořádně schytává.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání Česko - USAVideo: sntv

 
Článek
Fotogalerie

„Potupa USA byla ve čtvrtek dokonána porážkou 3:4 od České republiky. Prohra pevně přikovala Američany na dno skupiny. Krach byl alespoň lehce zmírněn faktem, že Finové předtím prohráli s Ruskem 0:3 a celkovou poslední příčku v turnaji tak obsadili oni," napsal server Hockey News.

Američané byli přitom pasováni do role téměř hlavního favorita na celkové prvenství s takřka srovnatelnými ambicemi jako domácí Kanaďané. Jenže spolu s Finskem se podělili o pozice, které byly před turnajem přisuzovány Jandačově týmu.

„Češi naopak skončili s velmi slušným ziskem tří bodů, což sice není dost dobré na to, aby připravili Kanadu nebo Výběr Evropy o místo v semifinále, ale je to lepší výsledek, než většina expertů před turnajem očekávala," dodal server.

Měli porazit Kanadu, ale neporazili nikoho

Rýpnutí do výběru kouče Johna Tortorelly si neodpustil ani komentátor televize ESPN Craig Custance. „Americký tým byl stavěný na to, aby porazil Kanadu. Jenže nakonec neporazil vůbec nikoho," připomněl nenaplněné ambice.

„Američané přitom dostali nejlehčí skupinu s Českou republikou a Výběrem Evropy, tedy týmy, které byly z hlediska síly brány v žebříčku jako sedmý a osmý. USA jim v součtu ale dokázaly dát jen tři góly," pokračoval komentátor.

Jeden z členů českého realizačního týmu Václav Prospal po utkání zdůrazňoval, že vítězství nad USA i v zápase, v němž už šlo jen o čest, má pro český hokej velký význam. Třeba kanadská TSN však úroveň a náboj utkání zkritizovala.

„Američtí hokejisté sice slibovali, že zápas nevypustí, i když už není o co hrát. Jenže lidská povaha je prostě taková, že zápas vypadal spíš jako All-Star Game bez opravdové fyzické hry. Zkrátka nikdo se hlavně nechtěl zranit," hodnotila TSN.

Reklama

Související témata: