Hlavní obsah

Nechutné! Šílená scéna ze Vsetína. Rána a hokejista zůstal ležet, viník dostal dlouhý trest

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V podrážděné atmosféře se dohrávaly poslední minuty nedělního utkání ligy juniorů mezi Vsetínem a Havířovem. Při hostující hře bez brankáře ujížděl vstříc prázdné svatyni útočník Lukáš Stodůlka, když ho zezadu hrubým faulem zastavil kapitán Havířova Jan Valouch. Hostující obránce vzal hokejku do obou rukou a přetáhl s ní vsetínského hráče přes hlavu. Disciplinární komise už vydala za nevybíravý zákrok verdikt: stopka na 20 zápasů.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Ilustrační foto.

Článek

„Takové zákroky nepatří snad ani do karate a podobných sportů. Doufám, že náš hráč bude v pořádku,“ komentoval trenér vsetínské juniorky a bývalý dlouholetý útočník Radim Kucharczyk.

Jeho přání se vyplnilo. Stodůlka ještě v neděli podstoupil vyšetření v nemocnici. Jak pro Sport.cz potvrdil mluvčí Vsetína Václav Trávníček, jejich útočník už se plnohodnotně zapojil do tréninku a je připraven k dalším utkáním.

„Mezi oběma hráči došlo po zákroku k telefonickému kontaktu, ze strany hráče AZ k opakované omluvě a vyjádření lítosti nad touto událostí. AZ Havířov s podobnými zákroky, které jsou daleko za hranicí sportovního chování, zásadně nesouhlasí a tato politováníhodná událost se rozhodně neshoduje s dlouhodobou koncepcí směřování naší hokejové mládeže ani klubu jako takového,“ uvedl Havířov na svém webu.

Na nevybíravý zákrok havířovského hráče upozornil na sociální síti X (dříve Twitter) bývalý šéf Zlína Robert Hamrla. Video okomentoval krátce slovem „nechutné“.

Rána hokejkou do helmy je na videu hlasitě slyšet. Stodůlka pak po incidentu zůstal ležet v rohu hřiště a Vsetínu byl rozhodčími uznán technický gól, utkání se ale dohrávalo v rozjitřené atmosféře. O Valouchově dalším trestu rozhodla disciplinární komise. Činnost mu zastavila nepodmíněně na 20 utkání. Valouch tak přijde o zbytek základní části (13 zápasů) a navíc také o play off, pakliže se do něj Havířov dostane.

Kapitána juniorů interně potrestal sám havířovský celek, jenž jej dočasně suspendoval mimo tým.

Vsetín nakonec v utkání zvítězil 3:0 a dál živí naději na postup do extraligy juniorů. Svou východní skupinu vede osm bodů nad druhým Šumperkem, vůči kterému má navíc zápas k dobru.

Reklama

Související témata:
  Švédsko - Česko dnes 14 : 00
20240428T14 : 00:00+0200
Švédsko vs. Česko
Švédsko vs. Česko
Švédsko
Česko
  Pardubice - Třinec dnes 19 : 00
20240428T19 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec