Hlavní obsah

Antoš vysvětluje nešťastný komentář. Žádná jízlivost vůči Slovákům v tom nebyla, říká

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tohle štiplavé rýpnutí nakrklo mnohé slovenské fanoušky. Spolukomentátor ČT sport Milan Antoš si na závěr přenosu ze senzačního postupu českých hokejistů do 20 let přes Kanadu na mistrovství světa rýpl do našich východních sousedů. „Šok pro úplně všechny fanoušky Kanady. V českých zemích je ale obrovská radost, protože Slováci vypadli, my postupujeme dál,“ řekl expert a bývalý útočník.

Foto: Tt News Agency, Reuters

Čeští hokejisté se radují z postupu do semifinále

Článek

Göteborg (od našeho zpravodaje) - Zatímco v Česku se slavil nečekaný postup přes favorizovanou Kanadu, Slováci nezvládli čtvrtfinálové drama s Finskem a padli smolně 3:4 v prodloužení.

To mrzelo i spoustu českých příznivců, kteří našim bratrům přáli. Mnohé české a především slovenské fanoušky tak dost nakrklo Antošovo rýpnutí. Expert České televize však svůj nešťastný výrok pro Sport.cz vysvětluje. „Nebylo to tak, že bych to Slovákům nepřál. Nemyslel jsem to vůbec jízlivě, nemám k tomu důvod,“ uvedl. „Spousta věcí je pochopených jinak, než jak je člověk myslí. Je to živé vysílání,“ pokračoval.

A poté popsal svůj myšlenkový pochod. „Slováci do toho turnaje vstoupili výborně, přejeli nás, měli skvělý tým a velké ambice. Ale nakonec oni vypadli ve čtvrtfinále, a my se slabším výběrem jdeme dál,“ líčil Antoš.

„Měli velké oči, víc draftovaných hráčů. Takhle silný tým už možná nepostaví. Ale rozhodl jeden zápas, který my jsme se štěstím zvládli, Slováci ne. Tohle je realita,“ dodal držitel extraligového titulu se Slavií z roku 2003.

Postoupí čeští hokejisté do dvaceti let přes Švédsko do finále mistrovství světa?
Ano
66,7 %
Ne
33,3 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 28781 čtenářů.

Reklama