Hlavní obsah

Česká dvacítka narazí na příštím MS na USA, Slovensko, Švýcarsko a Norsko

Česká hokejová dvacítka se na příštím mistrovství světa, které se odehraje za rok v Göteborgu, utká ve skupině B s USA, Slovenskem, Švýcarskem a Norskem, které mezi elitou nahradilo Rakušany. Podle rozdělení, jak ho po skončení MS v Kanadě na základě konečného pořadí zveřejnila Mezinárodní hokejová federace, změří v 'áčku' síly týmy Kanady, domácího Švédska, Finska, Německa a Lotyšska.

Foto: Darren Calabrese, ČTK/AP

Čeští hokejisté slaví vyrovnávací gól Davida Jiříčka v semifinále MS do 20 let proti Švédsku.

Článek

Do Evropy se MS U20 vrátí po čtyřech letech. Starý kontinent jej hostil naposledy na přelomu let 2019 a 2020, kdy se hrálo v Ostravě a v Třinci. Další tři šampionáty byly v Kanadě: loni i mimořádně v srpnu, neboť tehdy proběhl náhradní turnaj za MS z konce roku 2021 předčasně ukončené po problémech s koronavirem.

Ve Švédsku se bude hrát od 26. prosince do 5. ledna 2024. Tato země uspořádá MS dvacítek posedmé, Göteborg ale poprvé. Hlavní halou, kde proběhnou boje ve skupině A, bude Scandinavium s kapacitou 12 044 diváků, skupina B se odehraje v hale Frölundaborg, v níž se do hlediště vejde maximálně 6044 diváků.

Složení základních skupin na MS dvacítek 2024 v Göteborgu:
Skupina A: Kanada, Švédsko, Finsko, Německo, Lotyšsko.
Skupina B: Česko, USA, Slovensko, Švýcarsko, Norsko.

Reklama

Související témata: