Hlavní obsah

Dvacítka vyzve největšího favorita. Američané nemají žádnou slabinu, tuší čeští mladíci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Devět útočníků draftovaných v prvním kole, hvězdy jako Gauthier, Snuggerud nebo Hutson. České hokejisty čeká na mistrovství světa do 20 let ve švédském Göteborgu velmi těžká výzva. Dnes od 17:00 narazí na největšího favorita celého šampionátu, výběr USA. „Celý tým je skvělý. Každá lajna dokáže udeřit,“ upozornil brankář Michael Hrabal.

Foto: Adam Ihse, ČTK/AP

Radost českých hokejistů po brance v zápase s Norskem

Článek

Göteborg (od našeho zpravodaje) – Na úvod turnaje se sice Američané půl zápasu trápili s Norskem, ale ve druhém představení ukázali svou sílu a poměrem 11:3 rozmetali Švýcarsko. „Hlavně jejich přesilovka je zabijácká,“ mínil Hrabal.

„Musíme hrát disciplinovaně, vyvarovat se zbytečných vyloučení. Takový tým je bude trestat,“ souhlasil i útočník Ondřej Becher. To se Čechům zatím nedařilo, proti Slovensku faulovali devětkrát, proti Norsku třikrát hned v první třetině, poté však disciplínu zlepšili a připsali si už jen jeden dvouminutový trest.

Spojené státy se pyšní skvělým rozvojovým programem, který chrlí jeden talent za druhým. Teď se v kádru sešla opravdu řada výjimečných hokejistů. Asi nejlepší americký výběr za posledních deset let. „Jejich nejsilnější stránkou je, že nemají žádnou slabinu,“ usmál se centr Matyáš Šapovaliv.

Co jméno, to pojem. Možná ne tolik pro české fanoušky, protože s výjimkou tří hráčů všichni působí v univerzitní NCAA, avšak některé hvězdičky už se ukázaly i na mezinárodní scéně. Lane Hutson nebo Cutter Gauthier již zazářili na mistrovství světa dospělých, druhý jmenovaný nasázel dokonce sedm gólů. Jimmy Snuggerud zase zapsal třináct bodů na loňském šampionátu dvacítek, kde USA skončily třetí, a včera Švýcary vyřídil čistým hattrickem za pouhých devět minut.

Češi nemají co ztratit. Do třetího duelu na šampionátu rozhodně nejdou s poraženeckou náladou, proti Norsku si totiž výrazně zvedli střelecké sebevědomí. „Pokud budeme hrát stejně i dnes, tak je velká šance, že můžeme překvapit. Američani jsou lidi stejně jako my,“ poznamenal obránce Marek Alscher. Národní tým půjde do utkání ve stejné sestavě jako proti Norům, tedy v brance s Michaelem Hrabalem.

Reklama