Hlavní obsah

Hokejové dvacítce chybějí v závěrečné přípravě na MS dva hráči

Vyškov

Česká hokejová reprezentace do 20 let zahájila ve Vyškově závěrečnou přípravu na mistrovství světa, které se na přelomu roku uskuteční v Edmontonu. Oproti původním plánům v kádru chybějí ze zdravotních důvodů brankář Šimon Zajíček a útočník David Jindra, dodatečně tak byl povolán gólman Oldřich Cichoň.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Marek Kvapil a trenér Karel Mlejnek během tréninku hokejové reprezentace

Článek

Zajíček i Jindra jsou oficiálně stále členy týmu. "Podstupují testování pro případ, že by nás nedejbože postihla v průběhu vyškovského kempu nějaká nepříjemná epidemická situace," uvedl trenér Karel Mlejnek pro hokej.cz.

Aktuálně s mužstvem není ani on. Stále je totiž po pozitivním testu na koronavirus v karanténě, která by mu měla skončit v pondělí.

Juniorská reprezentace se tak na jihu Moravy připravuje pod vedením asistentů Davida Bruka a Pavla Trnky, kteří mají k dispozici pět brankářů, 14 obránců a 22 útočníků. Do Kanady odletí v neděli 13. prosince osmadvacet hráčů, jejichž jména plánují trenéři zveřejnit o den dříve.

Čeští reprezentanti se v Edmontonu představí v základní skupině B a postupně se utkají se Švédskem, Ruskem, USA a Rakouskem. První zápas je čeká 26. prosince.

Reklama

Související témata: