Hlavní obsah

Ostrava a Třinec, města posedlá hokejem. Diváci mají ale ještě šanci vidět čtvrtfinálovou bitvu dvacítky naživo

Ostrava

Všechna utkání českého týmu na MS hokejistů do 20 let v Ostravě byla zatím vyprodána a s vysokou pravděpodobností tomu bude tak i ve čtvrtek večer při čtvrtfinále se Švédy. Fanoušci, kteří dosud nepatří mezi šťastné držitele lístků, ještě nemusí úplně zoufat. V den zápasu půjdou do prodeje poslední vstupenky na závěrečné tři hrací dny šampionátu.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Na podporu diváků bude česká hokejová dvacítka ve čtvrtfinálové bitvě se Švédy znovu spoléhat.

Článek

Na čtvrtfinálové utkání domácích se Švédskem, který začíná ve 20:00 h, jsou ale k dispozici už pouze desítky lístků. Výrazně větší počet vstupenek se nabízí pro další čtvrtfinále. „Věříme, že slovenští a kanadští příznivci nakonec vyprodají kapacitu na odpolední zápas v Ostravě. Pro každé čtvrtfinále v Třinci, kde se v zápasech o postup do semifinále představí i Rusko a USA, uvolníme více než tisíc vstupenek a doufám, že atraktivní souboje přitáhnou diváky do hlediště," tvrdí generální sekretářka organizačního výboru Markéta Štěrbová.

Plná kapacita hlediště byla zatím vyčerpaná celkem desetkrát. Dění ve skupině vidělo v Ostravě a Třinci celkem 112 446 diváků, což je v průměru 5622 na zápas. Zápasy o medaile by měly toto číslo ještě zvednout. „Veliký zájem fanoušků nás nesmírně těší. Šampionát má vynikající kulisu a věříme, že i play off všechny nadchne," míní Štěrbová.

Cena vstupenky na čtvrtfinále činí 290 Kč, play out mezi Německem a Kazachstánem lze sledovat za symbolických 90 korun. Štěrbová ale upozorňuje fanoušky na důležitý detail. „Vstupenky zakoupené prostřednictvím internetu, takzvané e-tickety, si musí každý fanoušek vytisknout a při vstupu do arény předložit ke kontrole. Čtení z mobilních telefonů nebude možné," dodává.

Program MS hokejistů do 20 let:
ČTVRTFINÁLE (Ostrava a Třinec)
2. 1., 12:30, Švýcarsko - Rusko (Třinec)
2. 1. 15:00, Kanada - Slovensko (Ostrava)
2. 1., 17:30, USA - Finsko (Třinec)
2. 1., 20:00, Česko - Švédsko (Ostrava)
SEMIFINÁLE (Ostrava)
4. 1. 15:00 h a 19:00 h
Postupující čtvrtfinalisté půjdou proti sobě podle umístění v základní části ve formátu 1-4, 2-3. Žebříčkové nasazení je následující: Švédsko, Švýcarsko, Kanada, USA, Finsko, Rusko, Česko, Slovensko.
O 3. MÍSTO (Ostrava)
5. 1., 15:00 h
FINÁLE (Ostrava)
5. 1., 19:00 h
PLAY OUT série na 2 vítězství (Ostrava)
2. 1., 10:00, Německo - Kazachstán
4. 1. 11:00, Kazachstán - Německo
Případné třetí utkání o záchranu by se hrálo v neděli 5. ledna od 11:00.
Kdo postoupí do semifinále hokejového MS dvacítek?
Česko
53,3 %
Švédsko
46,7 %
Celkem hlasovalo 240 čtenářů.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.