Hlavní obsah

Slováci nevěřícně sledovali krach Čechů. Katastrofa, cítíme se hrozně, hlásí po vyřazení z MS

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na senzační krach českých hokejistů proti Lotyšsku (2:5) na MS do 20 let nakonec nejvíc doplatili Slováci. Tým z Pobaltí je totiž díky nečekané výhře přeskočil v tabulce a odsoudil je na konečné páté, jediné nepostupové, místo ve skupině. Po předčasném konci na turnaji ze slovenského tábora padají tvrdá slova.

Foto: Jason Franson, ČTK/AP

Lotyšská radost v utkání s Českem na MS hráčů do 20 let.

Článek

Slováci po debaklu s Finskem 3:9 už neměli postupové boje ve svých rukou a s nadějemi vzhlíželi k pomoci Čechů, jejichž výhra se nad náhradníkem na MS za suspendované Rusko očekávala. Slovenští reprezentanti ale v hledišti edmontonské haly jen nevěřícně kroutili hlavami nad tím, co se na ledě děje.

„Pocity jsou hrozné, všichni se cítíme hrozně a dá se říct, že si to zasloužíme. Zápas Česka s Lotyšskem se nám sledoval hodně zle, jsme zklamaní, jak to dopadlo," zlobil se v rozhovoru pro svazové stránky kapitán Slovenska Rayen Petrovický.

„Realita je někdy krutá a bolí. Máme teď čas na zamyšlení, proč jsme selhali. Rozhodly naše výkony, bylo to o nás, ne o soupeřích. Na šampionátu jsme hráli katastrofálně," hodnotil neúspěšný turnaj hlavní trenér Ivan Feneš.

Jeho výběr přitom Lotyšsko porazil, jenže až po samostatných nájezdech. A právě ztráta bodu s outsiderem nakonec rozhodla o jejich vyřazení.

„Proti Finsku jsme selhali. Mít tolik vyloučených bylo pro nás smrtelné. Bavme se ale o všech zápasech. S Čechy jsme to měli výborně rozehrané, ale nezvládli jsme to. S Kanadou to bylo hokejové fiasko. Lotyši ukázali, že si divokou kartu zasloužili. Hráli tak, jak jsme měli hrát my. S maximální bojovností a dravostí. Stačilo to na Čechy, a skoro i na nás," dodal kouč.

Slovenská média rovněž žehrají na to, že pomoc od Čechů nepřišla. Zamýšlí se ale také nad tím, proč zápas jejich týmu s Finskem řídil finský sudí. „Finský rozhodčí vzbudil vášně. Poškodil Slováky při sporných momentech?" ptá se například server listu SME.

Naráží na to, že vedle Američana Seana Fernandeze řídil utkání i Fin Joonas Kova. Jedním z klíčových momentů duelu bylo přitom vyloučení Adama Sýkory na 5 minut plus do konce utkání za zákrok na finskou hvězdu Joakima Kemella za stavu 2:1. Finové v přesilovce zvýšili a pak už rozjeli gólové hody.

Reklama