Hlavní obsah

Zranění české hvězdy? Lauko nešťastně upadl. Nic jsem neudělal, hájí se Rus

Ostrava

Neuběhla ani minuta, sám byl na ledě pár sekund, a už se svíjel v bolestech. Hvězdný útočník české reprezentace Jakub Lauko na hokejovém MS hráčů do 20 let nejspíš skončil. Po kontaktu s Rusem Jegorem Sokolovem a následném kontaktu s Dmitrijem Voronkovem musel kvůli zranění odstoupit ze hry. Rusové však odmítají, že by měli zásadní podíl na zranění české hvězdy. „Nic jsem neudělal, Lauko jen nešťastně upadl," hájí se Sokolov na serveru championat.ru.

Pro Jakuba Lauka podle prvních prognóz skončilo MS hned v první minutě. Spoluhráči pak vyhráli pro nějVideo: Sport.cz

 
Článek

Ruský hokejista odmítá, že by bylo záměrem zranění Lauka. „Nikdy nejdu do souboje s tím, že bych chtěl zranit soupeře. Tady to bylo stejné. Zranění ale prostě hokej přináší," tvrdí Sokolov.

„Přeji Laukovi rychlé uzdravení a doufám, že bude v pořádku. Kdybychom se teď potkali, určitě bych se mu omluvil. Ale znovu opakuji, úmyslně jsem nic neudělal. On jen nešťastně upadl," dodává.

Podobné názory zaznívaly z ruského tábora opakovaně. „Laukovo zranění? Byla to smůla, že se hned při prvním střídání zranil. Na průběh zápasu to ale nemělo vliv," míní obránce Alexandr Romanov. "Lauko najel do Sokolova. Nebylo tam nic, upadl sám," podpořil názor hráčů i trenér Ruska Valerij Bragin.

Českou hokejovou dvacítku proti Rusku podržel brankář Lukáš DostálVideo: Sport.cz

Byl to infarktový zápas, ale porazit doma Rusko je super, říká Michal TeplýVideo: Sport.cz

Za začátku byla trochu nervozita, ale spadlo to z nás a pak už to bylo o bojovnosti, říká kapitán Libor ZábranskýVideo: Sport.cz

Reklama

Související témata: