Hlavní obsah

Na zúženou soupisku před MS dvacítek se nevešli Chabada a Becher

Trenéři národního týmu hokejistů do 20 let zúžili krátce před startem mistrovství světa v Kanadě soupisku o dva hráče. V přípravě výběru kouče Radima Rulíka na úvodní zápas proti domácímu týmu nepokračují obránce Ondřej Chabada a útočník Ondřej Becher. Média o tom informoval tiskový mluvčí reprezentace Ondřej Kalát.

Foto: Hokejový nároďák

Česká reprezentace do 20 let. Archivní foto

Článek

Pardubický Chabada dostal v této sezoně právě od Rulíka prostor v sedmi extraligových utkáních Dynama, které zkušený kouč vede na klubové úrovni. V Kanadě odehrál oba přípravné duely před šampionátem proti Lotyšsku (6:3) a Švýcarsku (2:4), ale do týmu se nakonec neprotlačil. Becherovi (Prince George/WHL) nepomohl ani gól s Lotyši, proti Švýcarsku už nenastoupil.

"V té konkurenci byl Ondra Chabada jakožto nováček. V sezoně se ukázal velice dobře, je to výborný a šikovný hráč na kotouči, ale trošku drobnější postavy. Prostě jsme se s ohledem na všechny okolnosti rozhodli, že odcestuje a nebude s námi pokračovat. Musím ale říct, že potenciál je v něm veliký. A pokud tuhle zkušenost vezme jako motivaci, bude z něho v budoucnu velice dobrý hráč," vysvětlil Rulík v on-line rozhovoru s novináři.

"U Ondry Bechera je to velmi podobné. Dostali jsme na něho velmi dobré reference a ty se potvrdily, jen jsme se v tuhle chvíli rozhodli pro jiné hráče. Do těch vyvolených útočníků se nedostal, je tam samozřejmě vysoká konkurence, ale jsme moc rádi, že jsme ho poznali, protože je to ročník, který může reprezentovat ještě příští rok," doplnil Rulík.

V mužstvu je po posledních změnách 24 hráčů - tři brankáři, sedm obránců a 14 útočníků. V nejbližších dnech se ale má připojit David Jiříček. Devatenáctiletý bek, který se stal šestkou letošního draftu, má být jedním z hlavních lídrů. V sezoně již stihl i debut v NHL, mezi elitou má za sebou v dresu Columbusu dva starty.

"Nevěděli jsme, zda David Jiříček přiletí nebo co s ním bude. Měl už přiletět, je tu ale problém s počasím a letadla jsou zastavená jak směrem sem, tak odsud. Nastala tahle komplikace, ale David už je na cestě, tak je jen otázka, kdy se počasí umoudří a který den se k nám připojí," vyhlížel Rulík příjezd bronzového medailisty z letošního seniorského MS.

Nominace ČR na hokejové MS dvacítek:
Brankáři: Daniel Král (Liberec), Oliver Šatný (Cape Breton/QMJHL), Tomáš Suchánek (Tri-City/WHL),
obránci: Jiří Ticháček (Kladno), Aleš Čech (Oulu/Fin.), David Špaček (Sherbrooke/QMJHL), David Moravec (Halifax/QMJHL), Marek Alscher (Portland/WHL), Stanislav Svozil (Regina/WHL), Tomáš Hamara (Kitchener/OHL), David Jiříček (Cleveland/AHL),
útočníci: Lukáš Pajer (Hradec Králové), Petr Hauser (Sparta Praha), Matouš Menšík (Olomouc), Robin Sapoušek (Karlovy Vary), Eduard Šalé (Kometa Brno), Jakub Kos (Ilves Tampere/Fin.), Jakub Brabenec (Charlottetown/QMJHL), Marcel Marcel (Gatineau/QMJHL), Adam Měchura (Tri-City/WHL), Martin Ryšavý (Moose Jaw/WHL), Gabriel Szturc (Kelowna/WHL), Matyáš Šapovaliv (Saginaw/OHL), Jaroslav Chmelař (Providence/NCAA), Jiří Kulich (Rochester/AHL).

Reklama