Hlavní obsah

Obrovský úspěch. Stříbro s cenou zlata! Světoví šampioni gratulují hokejistům, píše i premiér Fiala

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čeští hokejisté sklízí po finálové bitvě na MS do 20 let v kanadském Halifaxu navzdory porážce 2:3 v prodloužení pochvaly a gratulace. Skvělý turnaj završili dramatickou bitvou, v níž už prohrávali s velkým favoritem 0:2, ale díky velkému vzepětí ve třetí třetině dokázali s domácími srovnat krok. Zlatý český sen však utnul gól Dylana Guenthera v sedmé minutě prodloužení.

Foto: Darren Calabrese, ČTK/AP

Čeští hokejisté během třetí třetiny finále MS dvactek senzačně smazali náskok Kanady. V prodloužení však urvala zlato Kanada.

Článek

Jako jeden z mála lidí z hokejového prostředí otevřeně mluvil už během skupinových bojů o zlatých ambicích českého týmu svazový prezident Alois Hadamczik. Troufalé prohlášení se nakonec neukázalo být zas tak daleko od svého naplnění.

„Kluci podali velký výkon. Chci vám poděkovat za celý turnaj stejně jako realizačnímu týmu. Všichni jste odvedli kus práce a po letech jste v Česku vyvolali hokejovou euforii. Stříbro je obrovský úspěch a za celý český hokej vám gratuluji. Jsme na vás hrdí," napsal po finálové bitvě Hadamczik na Twitter.

Před svěřenci kouče Radima Rulíka smekl i trojnásobný vítěz Stanleyova poháru a mistr světa Jiří Hrdina.

„Tak nakonec je to stříbro, ale s cenou zlata... Tenhle tým udělal maximum, a i když jsou teď kluci zklamaní, tak je to obrovský úspěch, který docení až časem. Velká gratulace klukům, trenérům a všem dalším, kteří se na tomto úspěchu podíleli," vzkázal přes sociální sítě bývalý útočník Calgary a Pittsburghu.

Ze zámoří se přidal i bývalý obránce NHL Ladislav Šmíd, jenž žije s rodinou v Kanadě.

„Nejprve bych rád poblahopřál Kanadě ke ZLATU. Myslím, že medaile je v dobrých rukou a je zcela zasloužená. A zadruhé, jsem hrdý na naše hráče české dvacítky a na to, jak reprezentovali na juniorském MS. Všem ukázali, že tvrdá týmová práce opravdu FUNGUJE," uvedl na Twitteru v angličtině.

Finálový boj Česka hodně prožíval i mistr světa Jakub Voráček. „Skvělý turnaj pro Českou republiku. Spousta vzrušení, skvělé tempo, skvělá mentální síla," chválil přes sociální sítě vystoupení svých krajanů útočník Columbusu, který momentálně kvůli zdravotním problémům nehraje.

"Neskutečné výkony, zasloužená medaile. Obrovská gratulace," napsal také Václav Nedororst, jenž má z dvacítek zlatou medaili z roků 2000 a 2001.

Za skvělou reprezentaci poděkoval i premiér Petr Fiala. „Výborný výkon české hokejové reprezentace do 20 let! Stříbrná medaile je velký úspěch našeho juniorského hokeje a našim hokejistům blahopřeji," uvedl na Twitteru Fiala.

Reklama