Hlavní obsah

V hlavě jsem se trápil, o to víc si teď chytání užívám, říká Dolejš po skalpu Sparty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Většinu sezony odchytal v  Chance lize za Havířov a Šumperk, v  posledních třech zápasech však Daniel Dolejš ve vítkovické brance dostal prostor před Alešem Stezkou. A trenérům se za důvěru odvděčil ideálně. Na kontě má tři vítězství, přičemž inkasoval jen třikrát s  úspěšností zákroků 96,6 %. V neděli vychytal Rideře cenné vítězství 3:2 po nájezdech na ledě pražské Sparty.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Brankář Vítkovic Daniel Dolejš v utkání extraligy s pražskou Spartou.

Článek

Vítězství Ostravanů v duelu 54. extraligového kola se ale nerodilo lehce. Sparta vedla 1:0 a 2:1. „Celý zápas jsme hráli dobře. Kluci pořádně makali, ale Sparta využila dvě přesilovky. V nich byla lepší," říká Dolejš.

Hostům se však podařilo vyrovnat díky trefě Dominika Lakatoše minutu před koncem. „V závěru se k nám přiklonilo štěstíčko. A nájezdy už jsou loterie, která vyšla nám," raduje se vítkovický gólman, který vychytal všech pět střelců Sparty.

Před samotnými nájezdy mu radil trenér brankářů Martin Prusek. „Připravoval mě hlavně na Michala Řepíka, ale ten nakonec nejel. Čekal jsem, že pojedou největší hvězdy," upozorňuje Dolejš na absenci Řepíka nebo Sobotky.

Sedmadvacetiletý gólman nastoupil teprve k devátému extraligovému duelu v sezoně. Dlouhou pauzu měl hlavně mezi říjnem a prosincem, kdy působil pouze v Chance lize. „Byl jsem mimo vítkovický tým. Hodně mě to vzalo. Hokej mám strašně rád a doufal jsem, že budu chytat víc," přiznává Dolejš.

Dodává, že věřil ve větší vyrovnanost obou gólmanů. „Ale neměl jsem dobrý začátek a naopak Aleš Stezka chytal neskutečně. Na roli dvojky si úplně zvyknout nedokážu," pokračuje rodák z Humpolce.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Radost vítkovických hokejistů po vítězství na ledě Sparty v O2 Areně.

Poslední tři zápasy mu ovšem vyšly skvěle. „Popravdě už jsem se v hlavě trápil. O to víc si teď chytání užívám. Jsem rád, že se teď do branky dostávám a vyhráváme," usmívá se Dolejš.

Vítkovice se díky třem vítězstvím v řadě v tabulce dotáhly právě na Spartu. Jsou sice stále sedmé, avšak na elitní čtyřku zaručující přímý postup do čtvrtfinále play off ztrácejí už jen pět bodů. „Čtyřka by byla hrozně super, ale tabulka je opravdu vyrovnaná. Jeden den můžeme bojovat o čtyřku, další den můžeme být devátí," je si vědom Dolejš.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  Rakousko - Česko dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Rakousko vs. Česko
Rakousko vs. Česko
Rakousko
Česko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články