Hlavní obsah

Vynuloval nejlepší útok ligy. Když rozhodčí uznali gól, byl jsem překvapený, řekl Konrád o bizarní situaci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před týdnem gólman Branislav Konrád inkasoval od Tomáše Filippiho a spol. ve finiši základní části čtyři góly, nyní proti Bílým Tygrům nastoupil i v prvním předkole play off a vítězům individuálních statistik nedovolil ani ťuk. Hanáci vedou po triumfu 1:0 stejně i v sérii a dnes večer znovu pod Ještědem zaútočí na mečbol.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Liberec - Olomouc, gól Liberce nakonec po opakovaném zkoumání videa neplatilVideo: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Předkolo play off, 1.zápas: Liberec - Olomouc

Chytal výtečně, a když už Konráda ve 48. minutě překonal v pádu po kontaktu se soupeřem Marek Zachar, čisté konto mu vrátila úspěšná trenérská výzva Jana Tomajka. „Naštěstí vyšla a můžeme být jenom rádi,“ liboval si Konrád.

„Vlastně jsem vůbec nevěděl, co se telefonuje. Když však nejprve rozhodčí uznali gól, byl jsem překvapený. V podstatě se mnou v brance skončil i jejich hráč,“ popsal ze svého pohledu kuriozní moment, kdy sudí nejprve po přezkumu videa uznali Zacharovu trefu.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Liberec - Olomouc, rozhodčí Sýkora před prodloužením vysvětluje trenérovi domácích Pešánovi zmatky při neuznaném góluVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Jenže po trenérské výzvě na přezkum nedovoleného bránění gólmanovi ji odvolali, neboť Zachar nebyl podle nich faulován a Konrádovi tak zamezil chytat. Tím pádem stornovali i původně chybně a ukvapeně signalizované trestné střílení, což, jak později přiznal i šéf komise rozhodčích, byla chyba.

„Vůbec se nevylučovalo, ani jeden rozhodčí neměl zdviženou ruku, vůbec nevím. Ale zkoumání trvalo dlouho, což pro nás všechny bylo asi nejhorší. Ale už bych se k tomu nevracel. Dopadlo to prostě takto,“ pověděl Konrád.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Liberec - Olomouc, domácí Flynn neproměnil trestné stříleníVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Jedno trestné střílení už chytil. Ve 13. minutě na něm ztroskotal Oscar Flynn. „Na psychice mi to určitě pomohlo,“ poznamenala hvězda prvního předkola. Celkem si Konrád připsal 34 zákroků včetně prodloužení, v němž po necelých třech minutách rozhodl v přesilové hře Jakub Orsava.

„Šance byly na obou stranách a skončilo to 1:0 pro nás. Možná jsme byli o ten gól lepší, šťastnější. Chtěli jsme vyhrát a jsme rádi, že se nám to podařilo. Ale stále je to 1:0 a hraje se na tři vítězné zápasy. Musíme v tom pokračovat,“ uzavřel Konrád. Další šanci deptat nejlepší útok základní části bude mít dnes večer.

Reklama

  0 : 2 Česko - Švýcarsko 0 : 2 přestávka Živě
20240505T16 : 00:00+0200
Česko vs. Švýcarsko
Česko vs. Švýcarsko
Česko
Švýcarsko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články