Hlavní obsah

Motor i přes hrůznou třetí třetinu slaví, postupový mečbol má Litvínov, Hradec i Olomouc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Předkolo hokejové Tipsport extraligy pokračovalo druhými zápasy. Svůj duel zvládly České Budějovice, které si poradily i přes ztracený čtyřbrankový náskok s Karlovými Vary 5:4 po prodloužení a připsaly si již druhé vítězství v sérii. Druhé výhry se dočkal i Litvínov, když zdolal Plzeň 4:1. Postupový mečbol má po výhře 1:0 nad Vítkovicemi i Hradec Králové a Olomouc, která i podruhé uspěla na ledě Liberce - tentokrát 3:2 po prodloužení.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: Banes Motor České Budějovice vs. HC Energie Karlovy Vary 5:4 ppVideo: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

České Budějovice se v úvodním zápasu série s Karlovými Vary na výhru nadřely, ve druhém duelu to vypadalo pro Jihočechy na jednodušší mač. Skóre zápasu otevřel v 18. minutě Harris, v jasnou záležitost pak proměnili domácí prostřední třetinu. Frodla postupně překonali Pech, Gulaš a Kubík, všechny tři branky navíc padly v přesilových hrách Jihočechů. Po dvou třetinách tak svítil na ukazateli skóre stav 4:0 pro Motor.

Prakticky rozhodnutý duel se pro domácí hráče a fanoušky proměnil ve třetí třetině v noční můru. Koffer, Kongasniemi, Hladonik a Rachůnek vygumovali náskok Motoru a srovnali na 4:4. Ostudu Jihočechů zažehnal ve druhé minutě prodloužení Gulaš, který rozhodl o vítězství 5:4 a vedení Českých Budějovic v sérii 2:0 na zápasy.

Předkolo play off, 2.zápas: Č. Budějovice - K. Vary

Litvínov uspěl i podruhé

Litvínov vstoupil i do druhého zápasu série proti Plzni lépe, když ho v 13. minutě poslal do vedení David Kaše. Ve druhé třetině domácí svůj náskok po trefách Kirka a Hlavy zvýraznili už na tříbrankový rozdíl. Gól naděje trefil Západočechům ještě do konce prostřední části Soukup, který poprvé překonal Tomka. Definitivní ortel nad osudem Indiánů udělal v závěrečné části znovu Kirk, Litvínov se tak po výhře 4:1 ujal vedení v sérii 2:0 na zápasy.

Předkolo play off, 2.zápas: Litvínov - Plzeň

Liberec bojuje s Olomoucí

Poprvé v sérii se hokejisté Liberce radovali z branky do olomoucké sítě v 9. minutě, kdy neprůstřelného Konráda překonal Rychlovský. Domácí fandové mohli podruhé jásat krátce po polovině utkání po trefě Faško-Rudáše, který využil přesilovou hru. Hosté si vzali inspiraci v 37. minutě, kdy početní výhodu proměnil v první branku Kohoutů Navrátil.

A hosté se dočkali i vyrovnání, 59 sekund před koncem se prosadil Bambula a poslal zápas do prodloužení. Z něho se odehrálo pouhých 49 sekund, kdy Krále překonal Orsava a rozhodl o tom, že Hanáci jdou v sérii do vedení už 2:0 na zápasy.

Předkolo play off, 2.zápas: Liberec - Olomouc

Hradci stačila jediná branka

V opatrně vedeném úvodu zápasu mezi Hradcem Králové a Vítkovicemi se jako první radoval Mountfield, když v 15. minutě otevřel Kevin Klíma. Od té doby vládli na obou stranách gólmani. Jak domácí Pařík, tak hostující Klimeš v úvodních čtyřiceti minutách další branky fanouškům nedopřáli. I přes šance už branka nepadla ani v třetí třetině, Hradec Králové si tak po výhře 1:0 připsal druhé vítězství v sérii.

Předkolo play off, 2.zápas: Hr. Králové - Vítkovice

Třetí zápasy budou na programu v sobotu už na kluzištích soupeřů.

Reklama