Hlavní obsah

Americký prezident přivítal v Bílém domě basketbalisty Bostonu

WASHINGTON

Basketbalisté úřadujícího šampióna NBA Bostonu Celtics mají za sebou tradiční návštěvu u amerického prezidenta. Spolu s Georgem Bushem oslavili v pátek v Bílém domě 17. titul klubu v historii.

Článek

"Pýcha Celtics je zpátky," připomněl Bush, že se bostonský tým na titul načekal dlouhých 22 let.

Americký prezident také vyzdvihl výkon kapitána Paula Pierce, který dovedl tým v šestizápasové finálové sérii s Los Angeles Lakers k vítězství navzdory zranění kolena. "Hrát o titul se zraněním je důkazem opravdového vůdce," citovala ho agentura AP. "Byl jsem pěkně nervózní, až se mi potily ruce. Nikdy v životě jsem nebyl tak nervózní," popsal setkání s prezidentem Pierce.

Hráči předali Bushovi zelený dres Celtics s číslem 43, které symbolizuje, že je 43. prezidentem USA, a podepsaný basketbalový míč. Vedení klubu současně uvedlo, že pošle 100 000 dolarů na konto Červeného kříže na pomoc obětem hurikánu Ike.

Setkání se sportovci z Bostonu není v posledních letech pro Bushe nic nového. Loni hostil v Bílém domě šampióny baseballové MLB Boston Red Sox a v roce 2005 vítěze Super Bowlu v americkém fotbale New England Patriots. "Kamarád mi už taky říkal, že bych mohl uspořádat bostonský čajový dýchánek," žertoval Bush v narážce na protest amerických kolonistů proti Velké Británii, při kterém bylo v roce 1773 v bostonském přístavu hozeno do moře spousty beden s čajem.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články