Hlavní obsah

Baseballista Cabrera získal v MLB pálkařskou trojkorunu

New York

Baseballista Miguel Cabrera se zapsal do historie zámořské MLB. Hráč Detroitu Tigers získal jako první po 45 letech takzvanou pálkařskou trojkorunu - ve statistikách měl nejvyšší průměr úspěšných odpalů, počet "stažených" bodů i homerunů.

Foto: Orlin Wagner, ČTK/AP

Baseballista Miguel Cabrera.

Článek

Devětadvacetiletý Cabrera má po skončení základní části MLB mezi pálkaři průměr 0,33, 139 bodů a zaznamenal 44 homerunů. Trojkorunu získal jako teprve patnáctý hráč v soutěži a první po Carlu Yastrzemském z Bostonu v roce 1967.

"Mám za sebou opravdu parádní sezónu, za což děkuji všem spoluhráčům, rodině, klubu a fanouškům, a už se nemůžu dočkat play off," radoval se Cabrera.

Cabrera měl v posledním hracím dnu základní části MLB i trochu štěstí. Rodák z Venezuely v utkání proti Kansasu City ani jednou neodpálil a dotahoval se na něj v homerunech Curtis Granderson z New York Yankees. Ten dal proti Bostonu dva nechytatelné odpaly a jeden mu chyběl k vyrovnání Cabrery, ale před dalším startem byl na pálce střídán.

Závěrečný den MLB rozhodl o tom, že po 162 zápasech každého týmu v základní části proti sobě v play off nastoupí v Americké lize Oakland a Detroit, New York Yankees a lepší ze zápasu mezi Texasem s Baltimorem. Washington si v Národní lize počká na soupeře z duelu Atlanty a St. Louis a Cincinnati bude hrát sérii se San Franciskem.

Baseballová MLB:
Národní liga:
Pittsburgh - Atlanta 0:4
Washington - Philadelphia 5:1
Chicago Cubs - Houston 5:4
Miami - NY Mets 2:4
Arizona - Colorado 1:2
LA Dodgers - San Francisco 5:1
Milwaukee - San Diego 6:7
St. Louis - Cincinnati 1:0
Americká liga:
Oakland - Texas 12:5
Seattle - LA Angels 12:0
NY Yankees - Boston 14:2
Cleveland - Chicago White Sox 0:9
Toronto - Minnesota 2:1
Tampa Bay - Baltimore 4:1
Kansas City - Detroit 0:1

Reklama

Související témata: