Hlavní obsah

Baseballisté přejeli i Řecko a postupují. A teď na Španělsko! velí čerstvý táta Satoria

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hotovo, splněno. Čeští baseballisté v Ostravě vyhráli i druhý zápas základní skupiny mistrovství Evropy. Zápas s Řeckem ukončili předčasně po sedmé směně výsledkem 14:0 a zajistili si postup do čtvrtfinále .

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Ondřej Satoria v utkání mistrovství Evropy proti Řecku

Článek

„Trošku jsme se ze začátku na pálce trápili. Chtěl bych ale poděkovat klukům v obraně, kteří zahráli pár důležitých her. Hodně mi to na tom kopci pomohlo,“ popisoval Ondřej Satoria, který souboj s Řeckem zahájil na nadhozu.

Ve třetí směně trefil Eric Sogard první homerun, čtvrtou čeští baseballisté vyhráli 9:0 a definitivně zlomili řecký odpor. Podruhé se na nebi na oslavu homerunu objevil ohňostroj na konci čtvrté směny po parádním odpalu Willieho Escaly. A Arrows park v Ostravě-Porubě vybuchl nadšením. „Užívali jsme si to společně s diváky, je tady opravdu báječná atmosféra,“ radoval se pálkař Filip Smola.

V úterý čeká české baseballisty v Ostravě poslední zápas. O první místo ve skupině se utkají se Španělskem (od 17.30 hodin), které má také dvě vítězství (Řecko 14:1, Rakousko 13:1). „Cíl pro Ostravu jsme splnili a teď můžeme bez stresu vlítnout na Španěly a rozdat si to s nimi o první místo ve skupině,“ řekl Satoria k soupeři, který má domácí reprezentaci co vracet.

Loni v září Češi v kvalifikaci na World Baseball Classic Španěly překvapivě porazili 3:1 a překazili jim plány na cestu do Japonska. „Vůbec se nedivím, že jsou na nás nahecovaní. Taky bych byl. Těším se na dobrý zápas. Doufám, že nám vyjde a vybereme si lepšího soupeře pro čtvrtfinále,“ vykládal Satoria.

V úvodním utkání proti Rakousku nenastoupil, proti Řekům tak hráč ostravských Arrows oblékl reprezentační dres poprvé od narození syna Olivera. „Střídmě jsem ho zapil, ale nejsem velký pijec,“ usmíval se. „Ale konečně vím, co je to ta taťkovská síla, o které kluci, co už děcko mají, mluvili. Je to super pocit. Chtěl bych mu tu výhru věnovat,“ svěřoval se Satoria.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Eric Sogard z České republiky se raduje z homerunu.

Přítelkyni i prvorozeného syna má ještě v porubské porodnici, kam mezi přípravou na utkání odbíhá. „Spím doma, odkud to mám blízko na stadion i do porodnice. Domů přijedou až ve středu,“ prozradil Satoria.

To už budou Češi myšlenkami v Brně, kde odehrají ve čtvrtek důležité čtvrtfinálové utkání. Zatím ale nevědí proti komu. „Škoda, že se stěhujeme, ale jsem rád i za ty tři zápasy, které tady po dlouhé době byly. Diváci jsou v Ostravě skvělí, naučili se chodit na baseball a dělají pořádný rachot. Chtěl bych jim za tu atmosféru poděkovat,“ řekl Satoria.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.