Hlavní obsah

Basketbalista Bartoň: Vzal jsem jedinou nabídku

Oporou českých basketbalistů při současném reprezentačním bloku v evropské kvalifikaci divize B je Luboš Bartoň. Zkušený hráč během léta řešil i přestupové záležitosti, když změnil dres v rámci španělské ligy. Podrobnosti prozradil při rozhovoru po úterním utkání s Kyprem v Děčíně.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Luboš Bartoň (vpravo) v souboji s Trisokkasem z Kypru

Článek

Jaké bylo vaše loučení s klubovým působením v Barceloně?

Do poslední chvíle jsem nevěděl, jestli tam budu pokračovat, nebo ne. Na rozmyšlení jsem měl pár dní. Rozlučka byla fotbalem asi tři dny po sezóně. Hráči se rozešli každý po svém a hledal jsem si nové zaměstnání. Bylo mi jasné, že z Barcelony se jde jenom níž.

Kolik jste dostal nabídek?

Jedinou - z Fuenlabrady. Nechtěl jsem moc otálet, protože se mi naskytla šance zůstat ve Španělsku, což bylo mým cílem. Zdejší soutěž je totiž špičková ze světového měřítka a nerad bych ji ve třiceti letech opouštěl. A v novém působišti mám možnost dostat na hřišti patřičné minuty, což byl v Barceloně pro mě problém.

Co o svém novém klubu víte?

Je to na španělské poměry malý tým z předměstí Madridu. Nemá moc financí, ale doufám, že bychom se mohli poprat o play-off, když budou zdraví klíčoví hráči. Tamní liga je hodně silná a bude záležet, jak se stmelí kolektiv.

Fuenlabradu jste nejspíš dosud znal jako soupeře. Jaké na to máte vzpomínky?

Vždycky jsem tam s Badalonou i Barcelonou vyhrál.

Kdy se do Španělska vracíte?

Asi tři dny po skončení reprezentačního bloku. Až odehrajeme s reprezentací zápas ve Švýcarsku, pojedu ještě do Barcelony vyřídit si nějaké věci. A pak se už soustředím na novou klubovou štaci.

Jak vnímáte svoje současné starty za reprezentaci?

Je to pro mě výborná příprava. Pracuji na sobě, abych se herně zlepšil.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.