Hlavní obsah

Basketbalista Simmons si stěžuje na Philadelphii kvůli 20 milionům dolarů

New York

Únorovou výměnou do Brooklynu neshody australského basketbalisty Bena Simmonse s vedením Philadelphie neskončily. Pětadvacetiletý rozehrávač podal stížnost na svůj bývalý klub, který mu prý neoprávněně zadržuje téměř 20 milionů dolarů. Případem se bude zabývat arbitráž. Informovala o tom televizní stanice ESPN.

Foto: Brad Penner, Reuters

Australský basketbalista Ben Simmons, toho času zraněný hráč celku Brooklyn Nets.

Článek

Simmons před touto sezonou požádal o výměnu a nenastoupil do tréninkového kempu Philadelphie. Později se k týmu připojil, ale vedení klubu ho kvůli špatnému vlivu na mužstvo poslalo pryč.

Již před sezonou obdržel Simmons polovinu svého ročního platu, který činí 33 milionů dolarů. Zbytek částky mu Sixers strhávali na pokutách a snažili se získat zpět i zálohu. Podle klubu první hráč draftu z roku 2016 porušil smlouvu. Zatímco hráčská asociace ho podporuje, vedení NBA je jiného názoru. Spor by měla vyřešit arbitráž.

Nejlepší nováček NBA z roku 2018 a trojnásobný účastník Utkání hvězd zatím v této sezoně nenastoupil ani za Brooklyn, který ho vyměnil za střelce Jamese Hardena. Simmons si stěžuje na potíže se zády.

Reklama

Související témata: