Hlavní obsah

Milwaukee - Boston 116:91Stav série 4:1Basketbalisté Milwaukee jsou v semifinále NBA, Golden State vede

New York/Praha

Basketbalisté Milwaukee jsou prvním semifinalistou NBA. V pátém utkání porazili doma Boston 116:91 a sérii ovládli 4:1 na zápasy. Mezi dva nejlepší týmy Východní konference postoupili poprvé od roku 2001. Jejich soupeřem bude Philadelphia nebo Toronto, které vede nad Sixers 3:2. Blíže k postupu do semifinále mají i obhájci titulu Golden State Warriors, kteří udolali Houston 104:99 a rovněž vedou 3:2 na zápasy.

Foto: Bob Dechiara, Reuters

Řecký basketbalista Milwaukee Janis Adetokunbo (v zeleném) v dresu Milwaukee se snaží prosadit přes Marcuse Morrise z Bostonu v zápase play off NBA.

Článek

Milwaukee ovládlo už základní část a formu potvrzuje i v play off. Boston se sice v první čtvrtině dostal do krátkého vedení, ale jinak měli Bucks zápas opět pod kontrolou a nedali Celtics šanci. Odřízli ze hry Kyrieho Irvinga, který dal za Boston jen 15 bodů a měl jedinou asistenci. Bez něj se Boston trápil v útoku.

Naopak hned sedm hráčů Bucks mělo dvouciferný počet bodů. Nejvíce Janis Adetokunbo, který k 20 bodům přidal i osm doskoků a osm asistencí. "Po porážce v prvním utkání, na které jsme nebyli mentálně připraveni, se naše myšlení změnilo. V posledních čtyřech zápasech jsme měli odlišný přístup. Jsme opravdu hladoví po úspěchu," řekl Adetokunbo.

"Takhle rychlý konec jsme nečekali, ale je třeba ocenit Milwaukee. Hráli opravdu dobře a byli lepší než my," uznal pivot Bostonu Al Holford.

To série mezi Golden State a Houstonem je hodně vyrovnaná a potvrdil to i pátý zápas. Warriors sice začali velmi dobře a ve druhé čtvrtině vedli už o 20 bodů. Ale pak si poranil lýtko jejich nejlepší střelec Kevin Durant a nakonec musel z utkání ve třetí čtvrtině odstoupit.

Houston toho využil a dostal se i do vedení. Domácí se ale vzchopili a dovedli zápas k důležitému třetímu vítězství. Nyní mají dva pokusy na postup do pátého finále konference za sebou.

Klíčová byla trojka Draymonda Greena, která dala Warriors tři minuty před koncem pětibodové vedení. Vzápětí přidal Klay Thompson další trojku a Houston ani přes závěrečnou snahu manko nedohnal.

Thompson nastřílel 27 bodů, Steph Curry přidal 25 bodů, Durant před zraněním 22 bodů a Green měl osm bodů, 12 doskoků a 11 asistencí. Houstonu nestačilo ani 31 bodů Jamese Hardena.

2. kolo play off NBA
Východní konference - 5. zápas
Milwaukee - Boston 116:91, konečný stav série: 4:1.
Západní konference - 5. zápas
Golden State - Houston 104:99, stav série 3:2.

Reklama

Související témata: