Hlavní obsah

Basketbalistky Sacramenta poprvé vyhrály WNBA

SACRAMENTO

Basketbalistky Sacramenta Monarchs vyhrály poprvé v historii zámořskou ligu WNBA. Ve finálové sérii porazily tým Connecticut Sun 3:1 na zápasy, ten poslední pro sebe získaly hráčky Sacramenta v úterý v poměru 62:59.

Článek

Cenu pro nejužitečnější hráčku finálové série získala pětatřicetiletá Yolanda Griffithová, která ve čtvrtém duelu přispěla k triumfu Sacramenta 14 body a deseti doskoky. Ve všech čtyřech utkáních o titul nasbírala v průměru 18,5 bodu a deset doskočených míčů.

"Moc jsem si tu trofej přála získat," radovala se veteránka, která měla v týmu Sacramenta vůdčí roli. "Byla jsem nejen kapitánkou, ale také koučem, na kurtu i mimo něj. Jsem proto na všechny moc pyšná," dodala. Přímo v hale s hráčkami slavilo patnáct tisíc fanoušků.

Connecticut přitom v prvním poločase vedl až o jedenáct bodů, ale s podporou domácího publika basketbalistky Monarchs začaly náskok soupeřek stahovat a tři minuty před koncem otočily skóre na 57:56. Když zbývalo deset sekund, Ticha Penicheirová zvýšila po proměněném trestném hodu na 62:59. Zoufalá snaha o vyrovnávající tříbodový koš už hostujícímu týmu nevyšla.

První ročník WNBA v roce 1997 vyhrál Houston, titul šampionek pak jeho basketbalistky získaly ještě třikrát. Po dvou letech kralování Los Angeles se před dvěma lety radoval Detroit a loni Seattle s první českou mistryní zámořské soutěže Kamilou Vodičkovou.

WNBA - finále
Sacramento - Connecticut 62:59 (25:31)
Nejvíce bodů: Griffithová 14, Powellová 13, Brunsonová 12 - Jonesová 21, Douglasová 15, Salesová a McWilliamsová-Franklinová po 10. Konečný stav série: 3:1.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.